Ecclestone: Hamilton és Vettel sem akarná maga mellé Verstappent

F1 Grand Prix of Mexico GettyImageRank2 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with F1 supremo Bernie Ecclestone on the grid before the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2016 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Forma-1 korábbi vezérigazgatója nem hiszi, hogy a Ferrari vagy a Mercedes szívesen leigazolná a Red Bull holland pilótáját.

Max Verstappen szeptember végén lesz 21 éves, fiatal kora ellenére azonban már meglehetősen tapasztaltnak számít a Forma-1-ben, hiszen az idei a negyedik szezonja. Nem csak rutinos, hanem gyors is, ami amellett, hogy a jövő világbajnokjelöltjévé, az ellenfelek szemében fenyegetéssé is teszi. Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi mindenható ura biztos benne, hogy amíg Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a mezőnyben van, egyikük sem menne bele, hogy azonos autóval álljon ki a fiatal holland pilóta ellen.

Ecclestone-nak nincs kétsége afelől, hogy Vettel és Hamilton is tart Verstappentől Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Ecclestone a Liberty Media érkezésével teljesen háttérbe vonult, ez azonban nem jelenti azt, hogy időről időre ne mondaná el véleményét a száguldó cirkuszt érintő dolgokról. Ezúttal a 2016-os világbajnok Nico Rosberg podcastjában fejtette ki, Verstappen gyorsasága nem minden téren áldás.

„Nem hiszem, hogy bármelyik világbajnok szeretné a csapatában tudni Maxot.

– mondta Ecclestone. – Nem hiszem, hogy a Ferrari vagy a Mercedes tárt karokkal fogadná."

„Mondjuk úgy, az ember nem lenne boldog - felejtsük el most az első számú pilóta kifejezést - ha ő a toppilóta a csapatban, valaki pedig azt mondja, >>a fickó, aki a másik autót fogja vezetni, Verstappen lesz.<< Ez egy egészen más történet, Sebastian és Lewis sem akarná őt."

Vettel vélhetően nyugodtabb, amíg nem azonos színű overál van rajta és Verstappenen Forrás: AFP/John Thys

Verstappen egyelőre nem is tervez a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez igazolni, a hírek szerint 2020 végéig szerződés köti a Red Bullhoz. Christian Horner csapatfőnök nem győzte méltatni versenyzőjét az Olasz Nagydíj után, amelyen Verstappen tempóját elhomályosította a Bottas leszorításáért kapott büntetés.

A Mercedes versenyzője a büntetés kiosztása után már nem támadta minden erejével a Red Bullt, Horner azonban úgy véli, pilótájának a büntetés nélkül is esélye lehetett volna esélye megtartani a harmadik helyet.

„Valódi küldetés lett volna maga mögött tartani [Bottast], de Max mindent beleadott volna, hogy megőrizze a pozícióját. A Mercedes egyszerűen gyorsabb volt, mindenekelőtt nem is kellett volna előtte lennünk. A hiányosságainkat figyelembe véve az, hogy nagyjából 10 körrel a cél előtt a Mercedes előtt voltunk Monzában, hatalmas teljesítmény volt Maxtól."

Csapatfőnöke elégedett volt Verstappen hétvégi teljesítményével Forrás: DPPI/Florent Gooden

Verstappen a futam után sem változtatott álláspontján, amely szerint elég helyet hagyott a Mercedesnek, Horner azonban úgy látta, a holland jobban is figyelhetett volna Bottasra.

Amint a dolog a felügyelőkhöz kerül, az ember rájuk van utalva. A gond az, hogy megnézve más eseteket a Force India, vagy hívják bárhogy is manapság, és a Haas között, ahol rendes összeérés is volt, mindenfelé darabok repkedtek, de még csak nem is jelentették a felügyelőknek."