Vágólapra másolva!
A McLaren megerősítette, hogy a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso a jövő héten IndyCart tesztel az Egyesült Államokban.

Az Olasz Nagydíj után Fernando Alonso az Egyesült Államokba utazik, hogy kipróbálja a 2018-as szabályok szerint épült IndyCart, erősítette meg Zak Brown, a McLaren Racing ügyvezetője a BBC-nek. Alonso 2017-ben részt vett az Indianapolis 500-on, de csak oválpályán vezette az autót, ami ráadásul az idei szezonra új aerodinamikai csomagot is kapott.

Az IndyCar mezőnye legközelebb Portlandben versenyez, Alonso várhatóan a Barber Motorsports Parkban lép majd pályára, mivel ezen a helyszínen az idei szezon során már nem rendeznek versenyt, így csapatának nem származhat előnye a tesztből. Az Autosport úgy tudja, a tesztet az Andretti Autosport bonyolítja majd le szeptember 5-én.

Alonso a tavalyi Indy 500-on Forrás: Chris Owens 2017/Chris Owens / Ims Photo 2017

A teszt várhatóan zártkörű lesz, közönség és a sajtó sem mehet majd be, ennek egyik oka lehet, hogy az istálló Honda motorokat használ. A japán gyártó Alonso korábbi nyilvános kirohanásai ellenére is nyitott arra, hogy a spanyol pilótával dolgozzon. Ettől függetlenül a szaklap úgy értesült, a McLaren valószínűleg a Chevrolet-val állapodik meg a motorszállításról.

Alonso korábban lehetőségnek nevezte az IndyCart,

ahol elsősorban az Indianapolis 500-at kellene megnyernie ahhoz, hogy elérje célját, és a Monacói Nagydíj, valamint a Le Mans-i 24 órás verseny után az autósportok harmadik koronaékszerét is megszerezze a gyűjteményébe. A spanyol pilóta azonban azt is elmondta, hogy szeretné megszerezni pályafutása harmadik világbajnoki címét, ezúttal az FIA WEC-ben.

Ismét az USA-ban léphet pályára Forrás: Joe Skibinski | IndyCar/Joe Skibinski

Az IndyCar és az Andretti egyelőre nem kommentálta az Autosport megkeresését. Alonso a BBC-nek megerősítette, hogy az eredménytelensége is szerepet játszik az F1-ből való távozásában. „Azt olvastam, hogy azért szállok ki, mert nem vagyok versenyképes, ami részben igaz. Ha minden versenyt megnyernék, folytatnám, de az is igaz, hogy nem élvezném annyira [a versenyzést], mint ami máshol.”

Elárulta tavaly sok új tapasztalatot szerzett az Indianapolis 500-on.

„Megismertem a hozzáállásukat, azt, ahogy vezetik azokat az autókat, ahogy készülnek a szélárnyékra és az előzési manőverekre – mondta a BBC-nek. – Minden nagyon más, mint az F1-ben. Nagyon izgalmas volt kilépni a komfortzónából és újra tanulni a nulláról mindent, amit addig megtanultam.”