Vágólapra másolva!
Max Verstappen jövőre ötödik szezonját kezdi meg a Forma-1-ben, arra azonban a jelek szerint még várnia kell, hogy először szállhasson harcba a világbajnoki elsőségért.

A motorerő terén tapasztalható hiányosságai ellenére Max Verstappennel a Red Bull a lehető legtöbbet hozta ki a Belga Nagydíjból a 3. helyezéssel. Ezzel együtt a szezon második felére az energiaitalosok vélhetően búcsút mondhatnak az idény első részében a világbajnoki címről szőtt halvány reményeiknek. Hogy jövőre, a Honda motorral felvehetik-e a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel, egyelőre nem lehet megmondani, Verstappen szavaiból azonban azt érezni, erre leghamarabb 2020-ban lehet esélyük.

A Forma-1-es Belga Nagydíj szombati napja, Max Verstappen, Red Bull Racing Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Az idén aligha szólnak bele bármelyik küzdelembe. Jövőre más lesz a helyzet?

A Red Bull jelenleg 137 ponttal lemaradva a Mercedes mögött a konstruktőri pontverseny harmadik helyén tanyázik, a pilóták között ötödik Verstappen hátránya pedig 111 pont Hamilton mögött.

„Mindnyájan azt szeretnénk, [hogy a világbajnoki címért harcoljunk], de a Forma-1-ben ez elég trükkös dolog" – nyilatkozta Verstappen a Ziggo Sportnak.

A Honda egyértelműen fejlődik, ezt legutóbb a Ferrari motor ellenére a Toro Rossókkal nehezen elbíró Marcus Ericsson erősítette meg. „Megnézve, hogy az elmúlt pár évben honnan jöttek, jelentőset léptek előre, most pedig már nagyon ritka, hogy valami elromlik a motorban – mondta Verstappen. – A legfontosabb, hogy a határig ki szeretnék tolni a dolgokat, ezt komolyan is gondolják, ami nagyon fontos, ha az ember a Ferrari vagy a Mercedes ellen szeretne küzdeni."

A Hondánál nem bízzák a véletlenre a 2019-es szereplést Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool

A Honda már most rengeteg energiát fektet az első Red Bullal közös idényébe. „Mindent egybevetve, a Honda jóval komolyabb jelölt.

Verstappen jövőre már nem Daniel Ricciardóval, hanem a helyére érkező Pierre Gasly-val nehezítheti meg a Ferrari és a Mercedes dolgát, ha tudja. A hollandot a Red Bull csapatfőnökéhez hasonlóan váratlanul érte jelenlegi csapattársának döntése. „Az egész csapat meglepődött, különösen azon, hogy a Renault-hoz megy. Amennyiben az ember a Ferrarit vagy a Mercedest választja, a csapata megértené, de még maga Christian Horner is azt mondta, először azt hitte, csak viccel. Azt hiszem, ez mindent elmond."