Wolff: Hamiltonnak hatalmas erőt ad a hite

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Magyar Nagydíj
Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes AMG Petronas driver won the Hungarian Rolex Formula 1 Grand Prix on Jul 29, 2018 in Mogyoród, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint nem számít, hogy Lewis Hamilton miből merít erőt, ha az sikeressé teszi őt. A brit pilóta bízik az isteni gondviselésben.

Sikerei mellett formabontó életviteléről híres Lewis Hamilton. A Mercedes pilótáját a versenypályákon túl divatbemutatókon vagy celebpartikon lehet a legtöbbször megtalálni, de általában nem kell kétszer kérni arra sem, hogy bármilyen témában megossza a nézeteit a közvéleménnyel vagy iránymutatást adjon például a számára helyesnek tűnő étrendről.

Hamilton karakterének része az is, hogy nyíltan vállalja vallásosságát és istenbe fektetett hitét tetováláson is megörökítette. A brit pilóta e téren hasonlít gyermekkori hősére, Ayrton Sennára, aki szintén istentől eredeztette a küldetéstudatát és rendszeresen köszönetet mondott. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem lát ebben kivetnivalót.

Hamilton tetoválása isten szeretetét hirdeti Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

„Ez hatalmas erőt ad neki – idézte a Racefans. – Az én álláspontom az, hogy nem szabad ítélkeznünk afölött, hogy ki, honnan merít erőt és mire van szüksége valakinek ahhoz, hogy jól szerepeljen. Lewis nagyon letisztult képpel, vízióval és hittel rendelkezik, ami korunk legsikeresebb Forma-1-es pilótájává teszi őt.”

Erről a témáról Hamilton maga is beszélt az F1 hivatalos podcastjában. Elárulta, versenyzés közben nincs idő imára, ha hirtelen rosszra fordulnak a dolgok és tudja, hogy balesetet fog szenvedni, és bár tudja, hogy bármikor baj érheti, úgy érzi, isten a gondját viseli. Kijelentette, amikor éppen nem a versenyautóban ül, mindig szakít időt egy imára.

A brit pilóta hálás azért, ami megadatott neki Forrás: DPPI/Antonin Vincent

„Minden reggel, mielőtt reggelizem, elmondok egy imát. Tulajdonképpen minden étkezés előtt imádkozom. Legyen csak néhány másodperces vagy egy perces, bármiért is imádkozom, de találok rá időt. Mindenki beszélget körülöttem, de én akkor is azt mondom, hogy >>elnézést, egy pillanat<< és szakítok időt erre.”

Hamilton elárulta, általában az istentiszteletek is felfrissítik őt.

„Egy vasárnap már alig vártam, hogy elmenjek a templomba. Felkeltem és elmentem, aztán megbeszéléseim voltak. Néhány közeli barátommal járunk, találkozunk, megreggelizünk, aztán elmegyünk együtt a templomba. Általában felvilágosulva és felvértezve távozunk, mintha ismét megtalálnánk a középutat. Néha előfordul, hogy úgy érezzük, >>ma nem jött át<<, de általában inkább olyan, hogy >>hűha, már tudom, merre tartok<<.”