Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája megértette Nico Rosberg döntését, de azt már nem, hogy ha a 2016-os világbajnok visszavonult, akkor miért tért vissza az F1-be szakértőként.

Egyelőre finn és svéd nyelven megjelent Kimi Räikkönen önéletrajza, amit a 2007-es világbajnok jelenlétében mutattak be Helsinkiben. A Ferrari pilótája a Planetf1.com szerint azzal vezette fel a kötetet, hogy „nem érdekel, hogy valakinek tetszik-e vagy sem”, valamint szóba került a visszavonulások manapság oly divatos témája is.

Räikkönen egyik kortársa, Fernando Alonso a héten jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a Forma-1-et, korábbi ellenfele, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg pedig rögtön azután megtette ezt, hogy elérte sportpályafutása csúcsát és a Mercedesszel megszerezte a trófeát. Bár akkoriban sokan nem értették, hogy Rosberg miért döntött a távozás mellett, Räikkönen nem tartozott közéjük.

My book, written by this guy is out now in Finnish and Swedish.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

„Amikor kifejtette az okait, úgy gondoltam, ez menő és én megértettem őt – nyilatkozta Räikkönen a rendezvényen. – Most viszont mikrofonnal a kezében áll, de azt nem fogom fel, hogy miért, főleg az érvei után, amikkel a visszavonulását indokolta” – tette hozzá, attól eltekintve, hogy Rosberg közben több márka nagykövete is lett, ami médiaszerepléseket kíván meg.

– összegzett Räikkönen, aki az F1-es pályafutása után sem akar eltávolodni az autóktól. – Érdekel, hogy fejlesszünk egy autót, de csak a háttérben, nem nyilvánosan. Én nem fogok mikrofonnal a kezemben állni” – utalt vissza Rosberg esetére.

Räikkönen könyve a finn és a svéd után októberben angolul és nem sokkal később magyarul is megjelenik. A nyelvi korlátok és a kiadás óta eltelt rövid idő miatt egyelőre nem sok részlet szivárgott ki a kötetből, de egy Reddit-felhasználó, Beavermani révén megtudhatjuk, hogy Räikkönen 2003-ban egy házibuliban magára öltötte a négyszeres olimpiai bajnok síugró Matti Nykänen overallját, majd

egy száraz szaunában, állva elaludt honfitársa 1988-as öltözetében.

Ehhez persze némi alkohol elfogyasztása is kellett barátai, illetve a McLaren néhány szerelője társaságában, valamelyikük kaphatta el a könyvben mellékelt fotókat is. Ezek alapján úgy látszik, Räikkönen könyve valóban a jégember eddig, ha nem is ismeretlen, de kevésbé propagált oldalát mutatja meg.