Társoldalunk:

Már csütörtökön bejelentheti Alonso utódját a McLaren

2018.08.15. 13:23

Két hely is gazdára vár a McLarennél 2019-re, de ebből az egyik csütörtökön már hivatalosan is elkelhet, mivel a hírek szerint a csapat bejelenti a Red Bull által nevelt Carlos Sainz leigazolását.

Az ESPN értesülései szerint a McLaren csütörtökön bejelenti, hogy Carlos Sainzot igazolják le az F1-ből visszavonuló Fernando Alonso utódjának. Ez annyiból nem lenne váratlan, hogy a fiatal spanyol Wokingba szerződésének lehetősége egy ideje már téma volt a sajtóban, jóllehet, eddig úgy tűnt, Stoffel Vandoorne helyére érkezhet.

A szeptemberben 24 éves versenyzőnek kétségkívül hatalmas segítséget jelentettek az elmúlt hetek fejleményei a pilótapiacon, mivel nemrég még az a kellemetlen forgatókönyv sem volt elképzelhetetlen, hogy tehetsége ellenére kiszorul a világbajnoki sorozat mezőnyéből.

Alonso és SainzForrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A ralis legenda, idősebb Carlos Sainz fia a Red Bull támogatásával jutott el a világbajnoki sorozatba, ahol három erős szezon után sem tudtak ülést adni neki az első számú csapatnál, így kikölcsönözték a Renault-nak. Alonso döntése előtt már a Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardóé is kedvezett neki, mert azzal automatikusan favorittá lépett elő a felszabaduló autó gazdakeresőjében – ellene szólt ugyanakkor, hogy a Red Bull kicsit zokon vette, amiért nem mutatott elég türelmet az előrelépésre, és az sem biztos, hogy Max Verstappennel jól kijött volna újra csapattársként.

A McLaren állítólag kétéves szerződéssel kínálta meg; Sainz pont arról beszélt néhány hete, hogy nagyon szeretne végre egy esztendőnél hosszabb távot lefedő kontraktust.

Alonso döntésével az eddig nem túl jól szereplő Vandoorne esélyei javultak a maradásra, a konkurenciától azonban nem menekült meg teljesen, mert a csapat a Forma-2-ben vitézkedő, az utánpótlás sorozat tabelláján a 2. helyet elfoglaló Lando Norrisra is lecserélheti.

Bárhogy is döntsenek, Sainz érkezésével jövőre fennállásuk egyik legfiatalabb versenyzőpárosával fognak indulni. A legfiatalabb duójuk 2007-ben volt, akkor Alonsóval és Lewis Hamiltonnal az átlagéletkor a 24 évet sem érte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK