Búcsúzni kezdett Alonsótól az F1

auto-prix auto TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT SUNGLASSES CAP LOGO F1
(FILES) In this file photo taken on April 27, 2017 McLaren's Spanish driver Fernando Alonso answers journalists' questions in the paddock at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on April 27, 2017. Fernando Alonso will retire from Formula 1 at the end of the season McLaren announced on August 14, 2018. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Egy emberként kezdte elbúcsúztatni Fernando Alonsót a Forma-1-es közösség az után, hogy a kétszeres világbajnok bejelentette, jövőre nem folytatja a száguldó cirkuszban.

Ahogyan az várható volt, miután Fernando Alonso bejelentette, hogy a 2019-es szezonban nem lesz ott az F1-ben, a közösségi médiát elárasztották a kétszeres világbajnokot búcsúztató üzenetek. Jelenlegi és korábbi pilóták egyaránt sok sikert kívántak a spanyolnak, aki azért nyitva hagyta a kiskaput az esetleges visszatérés előtt, így könnyen lehet, hogy csak ideiglenes búcsút kell venniük tőle a vetélytársaknak.

Felipe Massa így reagált Twitteren Alonso bejelentésére

Nem késett a szép szavakkal Alonsóval a Ferrarinál 4 közös idényt lehúzó Felipe Massa. A jelenleg a Formula E-ben versenyző brazil amellett, hogy gratulált és sok boldogságot kívánt korábbi csapattársának élete következő kihívásához,

kijelentette: számára Alonso az egyik legjobb pilóta az egész bolygón.

Egy másik volt csapattárs, Romain Grosjean is üzent, kiváltságnak és megtiszteltetésnek nevezte, hogy a spanyol barátja lehet és versenyezhetett ellene. „Hiányozni fogsz" – írta Grosjean.

Nico Hülkenberg a legjobbakat kívánta Alonsónak a jövőre, miként Sergio Pérez is, aki örömnek nevezte a közös éveket a spanyollal, akárcsak jelenlegi csapattársa Stoffel Vandoorne.

Antonio Giovinazzi személyesebb üzenetben búcsúzott, kijelentve, mindig is Alonso volt az idolja.

A Formula E-ben versenyző Lucas di Grassi kihagyta a búcsúzós részt, és egyből szavazást indított arról, hol kellene versenyeznie a spanyolnak jövőre. Ugyanezt a kérdést tette fel Nigel Mansell, 1992 F1-es világbajnoka is.

Brundle kisebb fejtegetésbe is belement az Alonsótól búcsúzó posztjában

Nem Mansell az egyetlen korábbi pilóta, akit foglalkoztat Alonso távozása, a Sky Sports kommentátoraként dolgozó Martin Brundle hosszabban üzent és azt fejtegette, Alonso többet is elérhetett volna F1-es karrierje alatt. „Hiányozni fog Fernando tüzes karaktere és könyörtelen sebessége. A be nem teljesített ígéretek ellenére hatalmas eredményeket ért el az F1-ben.

A bejelentés kapcsán született legviccesebb bejegyzés címét vélhetően Lando Norris, a McLaren harmadik számú pilótája nyerte, aki állát simogató Batmant ábrázoló tweetet posztolt a következő felirattal: „hmm, érdekes!" Norrisnak különösen jól jöhet Alonso kiválása, mivel a fiatal britnek így felszabadul egy hely a McLarennél jövőre.

Könnyen lehet, hogy Alonso bejelentése megnyitotta az utat Lando Norris előtt a McLaren üléséhez 2019-re

A Renault, amellyel Alonso mindkét világbajnoki címét szerezte, a visszavonulást bejelentő, „Dear F1..." című videóra reagálva egy képet tett közzé, amelyen a spanyol egykori csapatával ünnepel. A kép fölé csak annyit írtak: „Dear 'Nando..."

Tisztelettel méltatta Alonso "bátor" döntését Jean Todt, az FIA elnöke is a Twitteren. "Két F1-es világbajnoki cím után biztos vagyok abban, hogy további trófeák jönnek majd további autósport kategóriákban és köszönet az FIA közlekedésbiztonsági [törekvései] iránti elkötelezettségért is."

És hogy Alonso mit csinált, miközben az egész világ lélegzetvisszafojtva várta, hogy milyen bejelentésre készül? Elment egy kicsit gokartozni.