Társoldalunk:

Búcsúzni kezdett Alonsótól az F1

2018.08.14. 19:02

Egy emberként kezdte elbúcsúztatni Fernando Alonsót a Forma-1-es közösség az után, hogy a kétszeres világbajnok bejelentette, jövőre nem folytatja a száguldó cirkuszban.

Ahogyan az várható volt, miután Fernando Alonso bejelentette, hogy a 2019-es szezonban nem lesz ott az F1-ben, a közösségi médiát elárasztották a kétszeres világbajnokot búcsúztató üzenetek. Jelenlegi és korábbi pilóták egyaránt sok sikert kívántak a spanyolnak, aki azért nyitva hagyta a kiskaput az esetleges visszatérés előtt, így könnyen lehet, hogy csak ideiglenes búcsút kell venniük tőle a vetélytársaknak.

Felipe Massa így reagált Twitteren Alonso bejelentésére

Nem késett a szép szavakkal Alonsóval a Ferrarinál 4 közös idényt lehúzó Felipe Massa. A jelenleg a Formula E-ben versenyző brazil amellett, hogy gratulált és sok boldogságot kívánt korábbi csapattársának élete következő kihívásához,

kijelentette: számára Alonso az egyik legjobb pilóta az egész bolygón.

Egy másik volt csapattárs, Romain Grosjean is üzent, kiváltságnak és megtiszteltetésnek nevezte, hogy a spanyol barátja lehet és versenyezhetett ellene. „Hiányozni fogsz" – írta Grosjean.

Nico Hülkenberg a legjobbakat kívánta Alonsónak a jövőre, miként Sergio Pérez is, aki örömnek nevezte a közös éveket a spanyollal, akárcsak jelenlegi csapattársa Stoffel Vandoorne. Antonio Giovinazzi személyesebb üzenetben búcsúzott, kijelentve, mindig is Alonso volt az idolja. A Formula E-ben versenyző Lucas di Grassi kihagyta a búcsúzós részt, és egyből szavazást indított arról, hol kellene versenyeznie a spanyolnak jövőre. Ugyanezt a kérdést tette fel Nigel Mansell, 1992 F1-es világbajnoka is.

Brundle kisebb fejtegetésbe is belement az Alonsótól búcsúzó posztjában

Nem Mansell az egyetlen korábbi pilóta, akit foglalkoztat Alonso távozása, a Sky Sports kommentátoraként dolgozó Martin Brundle hosszabban üzent és azt fejtegette, Alonso többet is elérhetett volna F1-es karrierje alatt. „Hiányozni fog Fernando tüzes karaktere és könyörtelen sebessége. A be nem teljesített ígéretek ellenére hatalmas eredményeket ért el az F1-ben. Kellett volna valaki erősebb személyiség mellé, aki kontrollálja a destruktív pillanataiban, amelyek megakadályozták, hogy az első számú választás legyen bármelyik csapatnak. Nem vagyok benne biztos, hogy létezik ilyen személy."A bejelentés kapcsán született legviccesebb bejegyzés címét vélhetően Lando Norris, a McLaren harmadik számú pilótája nyerte, aki állát simogató Batmant ábrázoló tweetet posztolt a következő felirattal: „hmm, érdekes!" Norrisnak különösen jól jöhet Alonso kiválása, mivel a fiatal britnek így felszabadul egy hely a McLarennél jövőre.

Könnyen lehet, hogy Alonso bejelentése megnyitotta az utat Lando Norris előtt a McLaren üléséhez 2019-re

A Renault, amellyel Alonso mindkét világbajnoki címét szerezte, a visszavonulást bejelentő, „Dear F1..." című videóra reagálva egy képet tett közzé, amelyen a spanyol egykori csapatával ünnepel. A kép fölé csak annyit írtak: „Dear 'Nando..."

Tisztelettel méltatta Alonso "bátor" döntését Jean Todt, az FIA elnöke is a Twitteren. "Két F1-es világbajnoki cím után biztos vagyok abban, hogy további trófeák jönnek majd további autósport kategóriákban és köszönet az FIA közlekedésbiztonsági [törekvései] iránti elkötelezettségért is." 

És hogy Alonso mit csinált, miközben az egész világ lélegzetvisszafojtva várta, hogy milyen bejelentésre készül? Elment egy kicsit gokartozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK