Társoldalunk:
Hírlevél

Alonsónak két hete van eldönteni, hogy az IndyCarba igazol-e

2018.08.02. 18:34

Fernando Alonso kimondott célja, hogy a történelemben ő legyen a második autóversenyző, aki megnyeri a Triple Crownt. Ehhez azonban mindenképpen az IndyCarban kell versenyeznie. Hogy már jövőre megteszi-e, azt augusztus19-ig kell eldöntenie.

Fernando Alonso jövője továbbra is kérdéses, még a McLarennél sem tudják, hogy velük, és egyáltalán a Forma-1-ben képzeli-e el azt a kétszeres világbajnok. Ami biztos, hogy a sportautó-világbajnokságban (WEC) élő szerződése van a Toyotával a mostani idényre, amelynek a jövő júniusi Le Mans-i 24 órással lesz vége, valamint az is, hogy a spanyolnak eltökélt szándéka begyűjteni a Triple Crown-t, amelyhez már csak az Indy 500 hiányzik.

Az idén osztogatott utoljára aláírást Alonso a Magyar Nagydíjon?Forrás: DPPI/Florent Gooden

Alonso tavaly az Andretti Autosport színeiben vett részt a legendás oválpályás versenyen, sokan pedig úgy gondolták, jövőre teljes szezont futhat az IndyCarban, mert így nagyobb eséllyel szállhat harcba a májusi viadalon a győzelemért.

Megkérdeztük Alonsót, hogy szeretne-e csonka szezont futni, amire nemmel felelt. Azt mondta, ha belevág, akkor teljes szezont szeretne, vagy semmit" – nyilatkozta Michael Andretti, az Andretti Autosport vezetője.

A Forma-1-es paddockban keringő pletykák szerint a spanyol kétszeres világbajnok mostanra elvetette az ötletet, hogy a tengerentúlon versenyezzen jövőre, Andretti szerint azonban Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a nyári szünet alatt még visszatér a kérdésre.

Annyi viszont biztos, hogy sok idő nincs, az IndyCar augusztus 19-i, poconói futamáig Alonsónak döntenie kell ahhoz, hogy az Andretti Autosport fel tudjon készülni a következő szezonra.

„Még mindig sok minden van a levegőben, sok mindennek kell még megtörténnie. Mi kezdünk elérkezni egy kritikus ponthoz, néhány dolgot el kell rendeznünk a következő héten, vagy valamikor abban az időben. [A McLarennek] rendeznie kell a helyzetét a versenyzőkkel. Fernando megy vagy marad, esetleg nálunk folytatja? Marad egyáltalán a Forma-1-ben, vagy visszavonul? Zaknek a Forma-1-es terven kell dolgoznia, sok a tennivalója. Meglátjuk, mi lesz" – nyilatkozta Andretti.

Alonso a 2017-es Indy 500-on, az Andretti Autosport papajasárgára festett autójábanForrás: AFP/2017 Getty Images/Jared C. Tilton

Andretti személy szerint szeretné, ha Alonso náluk versenyezne, mert „öröm" volt vele a közös munka.
Remekül szórakoztunk Indy-ben, és ugyanez lenne a helyzet, ha egész évben ezt csinálnánk."„Felpezsdítené a dolgokat, azt pedig pénzért nem lehet megvenni. Olyan lenne, mint amikor Nigel Mansell jött ide, olyan érzés lenne, mint az 1990-es évek eleje, amikor a dolgok elkezdtek beindulni az IndyCarban. Szerintem a sorozat készen áll arra, hogy valami ilyesmi történjen vele."

Nigel Mansell 1993-ban szerződött át a tengerentúlra, közvetlenül azután, hogy 1992-ben megnyerte egyetlen Forma-1-es világbajnoki címét. A mai napig ő az utolsó F1-es világbajnok, aki bajnoki címet nyert az IndyCarban.

Summer #sun #friends #family #kimoa #happy

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

Alonsó jelenleg a Forma-1-tól távol nyaral, és láthatóan jól szórakozik

„Fernando Alonso a szöges ellentéte Nigel Mansellnek. Minenki azt gondolta, hogy Nigel milyen nagyszerű és kedves, Fernando pedig nem. Ez azonban nem is lehetne távolabb az igazságtól."Fernando a legkedvesebb ember, akivel csak találkozhat az ember, de kívülről nem így tűnik, ami rossz. Igazán nem ismerik az emberek azt, akit a kamerákon keresztül látnak."

„Az érkezése mindenkinek jó lenne, az egész csapatnak, amely sokat segíthetne neki. Amennyiben jön, sokat kell majd tanulnia. Szerintem a csapat segített neki annyit Indyben, hogy az első futamtól kezdve meglenne a tempója."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK