Társoldalunk:
Hírlevél

A pole nem lett meg, de Räikkönené a nap legaranyosabb pillanata

2018.07.28. 18:20

A finn pilótát családja is elkísérte a Magyar Nagydíjra, kisfia már most édesapja egyik emlékezetes pillanatát utánozza. A Magyar Nagydíjon a Ferrarik a Mercedesek mögül indulnak.

A pole pozícióért is versenyben volt Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíj esős időmérő edzésén, végül azonban meg kellett elégednie csapattársa, Sebastian Vettel legyőzésével. A finn pilóta a Q3-ban az első etap után még az élen állt, a sorsdöntő utolsó próbálkozás alkalmával azonban Lewis Hamilton és Valtteri Bottas meg tudta őt előzni, így a 3. helyről indulhat.

„Kissé balszerencsés voltam, új gumikra váltottam, de nem volt túl jó a tapadás, aztán utolértem egy Haast és a vízfüggönyben nem láttam rendesen és így lehetetlen javítani – nyilatkozta Räikkönen az edzés után. – A lehetőség mindenképpen adott volt, hogy a mai körülmények közepette kényelmesen az élen zárjunk, de nem így történt.

Räikkönen az edzés elején megpördült, aztán majdnem az övé lett a pole - Galéria!Forrás: AFP/Ferenc Isza

Räikkönen az edzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokkal jobbnak érezte a tapadást, amikor új gumikra váltott a Q3 végén, de a forgalom miatt nem tudta összerakni a körét. Kijelentette, kellemes meglepetést okozott neki az autója viselkedése az esőben, megjegyezve, hogy ez eddig nem volt a Ferrari erőssége. Ezt tartja a mai legfontosabb tanulságnak.

A finn pilótát családja is elkísérte a Hungaroringre,

jégkrémet majszoló kisfia, Robin a Räikkönen-rajongók egyik gyakran emlegetett mémjét idézte. Édesapja a 2009-es Malajziai Nagydíj feladása után, még a verseny közben jelent meg egy fagyival a kezében, ami azóta is mulatság tárgya a szurkolók körében.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A világbajnoki címért küzdő Sebastian Vettel három időmérő alatt másodszor is kikapott Räikkönentől, a Magyar Nagydíj időmérőjén két próbálkozással sem tudott jobb időt elérni annál, amit a 2007-es világbajnok elsőre, használt gumikkal elért.

Szerintem egyszerűen nem voltunk elég gyorsak az extrém esőgumikon  

– jelentette ki a Channel 4-nak. – Nem történt semmi különös, nem volt gond sem, trükkösen alakult az edzés és nem mi voltunk a leggyorsabbak. Szerintem így az is oké, hogy a második sorba odaértünk az autóval. A [versenytempóval] nagyon elégedett vagyok, száraz pályán ellenőrzésünk alatt tartottuk a helyzetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK