Társoldalunk:

Räikkönen mostanában nem fog gorillának öltözni

2018.07.24. 11:56

A nyilvánosságot általában nem kereső Ferrari-pilóta a rajongói által feltett kérdésekre válaszolt az Instagramon.

Kimi Räikkönen sokáig az F1 egyik leginkább elszigetelt, legkevésbé megközelíthető alakja volt, de nagy meglepetésre tavaly Instagram-oldalt indított, ahol rendszeresen megjelentet képeket magáról, a családjáról és a mindennapjairól, általában rövid, humoros kommentárokkal. A finn Forma-1-es sztárnak már 815 ezer követője van.

Noha a nyilvános szerepléseket továbbra sem kedveli, Räikkönen hétfőn kisebb megdöbbenésre felajánlotta, hogy egy Instagram-közvetítésben válaszol néhány rajongói kérdésre és állta is a szavát.

Räikkönen továbbra sem teszi ki a magánéletét az ablakba, de mióta megnősült, kicsit lazábban kezeli a nyilvánosságotForrás: AFP/Herbert Neubauer

Elárulta, amikor van ideje, elolvas néhány kommentet a közösségi oldalán és ezt “eléggé jónak” tartja. “Köszönöm szépen a hozzászólásokat, még akkor is, ha ezek nem mindig olyanok, amilyeneket az ember [szívesen] látna, de ez teljesen rendben van” - mondta enyhe mosollyal az arcán.

Felmerült, hogy fiatalabb korában miért döntött a Forma-1 mellett a rali helyett.

“Nem hiszem, hogy akkoriban ezt választottam volna, csak így történt, ebbe az irányba mentek a dolgok. Igazából először motorkrosszal kezdtem, aztán jöttek a gokartok. Nem úgy volt, hogy eldöntöttem, most ebbe vagy abba az irányba akarok haladni. Később kipróbáltam a ralizást is, mindkettőt kedvelem, de az F1 nagyobb részét tette ki [a pályafutásomnak]. Rali is volt pár évig és lehet, hogy a jövőben is lesz még.”

Lehet, hogy ők is kérdeztek?Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Gollnow

Egy kérdező felelevenítette, hogy Räikkönen még a bohémabb korszakában, a 2007-es Magyar Nagydíj előtt részt vett egy powerboat-versenyen, ahol barátaival gorilla jelmezeket húztak és elnyerték a legjobban öltözött legénység különdíját. A finn sportoló szolid mosollyal az arcán azt mondta, már nincs meg a jelmeze. “Jó rég volt már” - tette hozzá.

A gorilláknál maradva megjegyezte, hogy tetszik neki a Francia Nagydíjon kapott, gorillát formázó díj.

“Sokaknak nem tetszett, de ez valami más, ezért szerintem ez igazán remek. A legjobb persze a világbajnoki trófea, az fontosabb. Ez a kettő.” Azt viszont nehezen választotta ki, hogy melyik volt pályafutása legjobb futama.

“Szinte lehetetlen megmondani, hogy melyik lehetett az. Sok jó futamom volt, amik közül talán vannak fontosabbak. Sok szempontból a 2005-ös Japán Nagydíj, de a legfontosabb a  2007-es brazil volt. Akadt sok olyan is, ami jó volt, még ha a végeredmény ezt nem is tükrözi.

A magánéletével kapcsolatban Räikkönen elmondta, hogy szerinte ő nyugodtabb szülő a feleségénél, de úgy érzi, hogy mindketten jól kezelik a feladatokat.

Az édesanyja szerint kisfia, Robin szinte teljesen olyan, mint amilyen ő volt, csak sokkal beszédesebb. Nem esett messze az alma a fájától, hiszen Räikkönen szerint egyelőre Robint is inkább a motorkerékpárok érdeklik. Kislányával, Riannával is igyekszik sok időt tölteni, aki egyre több dolgot lát és ért meg, de Räikkönnen tudja és felkészül arra, hogy lehetséges, hogy sok gondja lesz vele, ha felnő.

Räikkönen a 2005-ös Japán Nagydíj dobogójánForrás: AFP/Toru Yamanaka

Noha már majdnem két éve feleségül vette Minttut, a nászútra még nem volt ideje, ehhez a Maldív-szigeteket nézte ki. “Azt nem tudom, hogy mikor lesz. Igazából a legjobb haza szeretek menni és otthon is maradni a családommal, mert a rengeteg utazás miatt a szezon végén már nem érzem, hogy bárhova is mennék, mert így is eleget vagyok repülőkön és szállodákban. Otthon nagyon jól érzem magam.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK