Társoldalunk:
Hírlevél

Olajszivárgás miatt bukta Verstappen a versenyszimulációt

2018.07.20. 19:23

Meglepően jól indult a Red Bull németországi hétvégéje, a tabellán elfoglalt első hely ellenére azonban van gond a csapatnál, Daniel Ricciardo büntetésekkel néz szembe, Max Verstappent olajszivárgás hátráltatta. 

A vártnál erősebben kezdte a Red Bull a Német Nagydíj hétvégéjét. Az első edzésen Daniel Ricciardo, a másodikon pedig Max Verstappen zárt az élen, a hurráoptimizmus azonban nem lehet úrrá egyikükön sem, mert míg az ausztrál büntetésekkel, a holland az ellenfelek feltekert motorjával néz szembe a folytatásban, ráadásul versenyszimulációt sem teljesített.

Verstappen gyors volt, az autója azonban cserbenhagyta - GalériaForrás: Mark Thompson/Getty Images

A Red Bullnál nem a hockenheimi versenyt, hanem az az után következő Magyar Nagydíjat tartják potenciálisan egyik legerősebb pályájuknak az idényben, ezért is döntöttek úgy, hogy az erőforrás-elemek elkerülhetetlen cseréjét nem a Hungaroring előtt, hanem már most meglépik Ricciardo Red Bulljában.

Tudtuk előre, hogy büntetést fogok kapni. Sokkal frusztrálóbb, amikor egy nappal korábban történik, vagy valami hasonló – nyilatkozta az ausztrál a Sky Sportsnak. – Így fel tudtam készülni rá, valójában pedig igen izgatott vagyok, hogy a mezőny végéről zárkózom fel és szórakozhatok egy kicsit. Mindenben van pozitívum."

Ricciardo a második edzésen olyannyira a vasárnapra készült, hogy nem is futott időmérő-szimulációt a leglágyabb keveréken.

„A hosszú etapom rendben volt, az autó elég erősnek tűnik. Meglátjuk, hogy megy holnap. Nem tudom, hogy mennyit fogunk menni, igyekszünk a versenyszimulációra alapozni, mivel az időmérő irreleváns lesz a számunkra."

Ricciardo inkább hosszú etapokat futott büntetése miatt - GalériaForrás: AFP/Andrej Isakovic

Verstappennek semmi oka nem volt, hogy ne tegye próbára az ultralágyakat egyetlen mér körön, és habár az utolsó szektorban forgalomba került, így is új pályacsúccsal végzett az élen a második tréningen. Üröm az örömben, hogy a váltója rakoncátlankodása miatt nem tudta kihasználni a teljes 90 percet és versenyszimulációt sem teljesített.

„Nem jelent semmit, hogy ma én voltam a leggyorsabb. Volt egy kis olajszivárgásunk, ki kellett javítanunk, a végén még kijöttem leellenőrizni, hogy minden rendben van-e. Az autó balansza jó, kellemes meglepetés volt, hogy ilyen versenyképesek voltunk. Nem tudtam megfelelő hosszú etapot futni, de az érzéseim jók. A tempónk igazán az egyes és a hármas szektorban mutatkozik meg."

Verstappen ennek ellenére óvatos, hiszen a sorminta alapján a Red Bullnál a Ferrari és a Mercedes is nagyobbat szokott előrelépni péntekről szombatra, köszönhetően a plusz lóerőket hozó speciális motorüzemmódnak. „Normális körülmények között a Ferrari és a Mercedes feltekeri a motorját és erősebb lesz, de még mi is fejlődhetünk, a gyorsköröm nem volt tökéletes. Remélem, hogy holnap legalább közel lehetünk, meglátjuk, milyen lesz az időjárás."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK