Ricciardo tudni akarta, hogy a Red Bull ésszel választ motort

Forma-1, Daniel Ricciardo
RICCIARDO Daniel (aus), Aston Martin Red Bull Tag Heuer RB14, portrait during the 2018 Formula One World Championship, Grand Prix of Austria from June 28 to july 1 , in Spielberg, Austria - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Az ausztrál pilóta szerint egyre valószínűbb, hogy a Red Bull versenyzője marad, ehhez az is kellhet, hogy tudja, csapata nem érzelmi döntést hozott a motorszállító kiválasztásakor.

Jövőre a Renault helyett a Honda motorjaival áll rajthoz a Red Bull az F1-ben, Max Verstappen mellett valószínűleg Daniel Ricciardóval a volán mögött. Az ausztrál versenyző 2014-től tagja a csapatnak, győzelmeket és keserű kieséseket is megélt a franciák erőforrásaival és a Kínai Nagydíj megnyerése előtt elismerte, kezd fogyni a türelme a sokszor elromló motorral szemben.

Ricciardo ennek ellenére az Autosportnak elárulta, tudni akarta, hogy a Red Bull jól meggondolta a döntést, mielőtt elköteleződött az egyelőre kétes megítélésű Honda erőforrások mellett. A Red Bull először ezt a kérdést akarta lezárni, az érdemi tárgyalásokat csak ezután kezdték meg Ricciardo szerződéshosszabbítása ügyében.

Ricciardo hallani akarta az érveket Forrás: DPPI/Antonin Vincent

„Szerintem nem fogom tudni, [hogy milyen], amíg ki nem próbálok egy Hondát – nyilatkozta. – A csapat persze egynél többször elmagyarázta a helyzetet és az érveiket. Számomra az volt a fontos, hogy megértettem, miért döntöttek így és nem csak az érzelmeik vezérelték őket. Nem az van, hogy >>a Renault-val elszaródott a helyzet és csak azért csináljuk ezt, mert váltani akarunk<<” – mondta.

Az ausztrál versenyzőt úgy tűnik, meggyőzték a főnökei által elővezetett érvek.

„Nyilvánvalóan elvégezték a házi feladatukat és erős a meggyőződésük, hogy ez jó dolog lesz, nem csak érzelmi döntést hoztak – folytatta. – Minden tőlük telhetőt megtettek, hogy bíztassanak arra, hogy én is legyek ebben benne.”

Jövőre Honda motor üzemel majd a Red Bullban Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mivel a Mercedes várhatóan nem változtat a pilótapárosán és a Ferrari is inkább Charles Leclerc szerződtetésével pótolná Kimi Räikkönent, Ricciardo számára nem marad versenyképes alternatíva a Red Bull mellett.

„Egyre valószínűbb, hogy maradni fogok, noha még nem írtam alá és néhány részleten még dolgoznunk kell – idézte az AS. – Nem záródott még be minden ajtó, de egyre inkább az várható, hogy a többi élcsapat a meglévő pilótáival folytatja.”