Társoldalunk:

Ross Brawn marasztalná Alonsót a Forma-1-ben

2018.07.03. 17:49

A Ferrarinál Michael Schumacher oldalán még ádáz ellenfele volt Fernando Alonsónak az F1 jelenlegi sportigazgatója, aki most abban reménykedik, hogy a spanyol nem vált sportágat az év végén.

Egyesek sajnálkozva, mások reménykedve követik Fernando Alonso sikeresnek távolról sem mondható mclarenes éveit. A spanyol július végén tölti be a harminchetet, jövője pedig továbbra is kérdéses a Forma-1-ben, Ross Brawn, az F1 sportigazgatója azonban szeretné, ha maradna és nem az IndyCarban, vagy a sportautó világbajnokságon (FIA WEC) folytatná a karrierjét.

Alonso napjai meg vannak számlálva a Forma-1-ben?Forrás: AFP/Vladimir Simicek

A Marca értesülései szerint amennyiben Alonso úgy érzi, hogy a wokingiak jövőre sem tudnak neki ütőképes autót biztosítani, korábbi sikereinek színhelyére, a Renault-hoz szerződhet.

Mindkét világbajnoki címét a franciákkal nyerte, közben kétszer is legyőzve a korszak sikercsapatát, a Ross Brawnt a technikai igazgatói pozícióban tudó Ferrarit. 

A brit szakember azóta már nem vetélytársként, hanem az F1 sportigazgatójaként van jelen a száguldó cirkuszban, az Osztrák Nagydíj után pedig Alonsót dicsérte.

Mialatt a Forma-1-ben mindenki a sportág első, három egymást követő versenyhétvégéjét igyekszik eltökélten teljesíteni, egy versenyzőnek ez az időszak még a többiekénél is intenzívebb – írta Brawn futam utáni összefoglalójában. – Az osztrák verseny Fernando zsinórban negyedik versenyhétvégéjét jelentette, de nem látszott fáradtság a McLaren versenyzőjén, aki szokásához híven kész volt az utolsó körig küzdeni. Röviden, Alonso Ausztriában ismét fenséges versenyt futott."

Alonso a bokszutcából volt kénytelen indulni az Osztrák NagydíjonForrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

„A bokszutcából kellett rajtolnia a parc fermében elvégzett módosításoknak köszönhetően. Ebbe az első szárny tavalyi verzióra cserélése is beletartozott alkatrészhiány miatt. A kétszeres világbajnok azonban nem vesztett a lelkesedéséből, és egészen a nyolcadik helyig tornázott fel egy versenyképtelen autót" – dicsért Brawn.

A McLaren sikertelensége miatt a spanyol legfőbb célja az utóbbi két évben nem az F1-es győzelmek és világbajnoki címek, hanem a Triple Crown hajszolása volt. Kettőt már teljesített a három próbatételből, Monacóban 2006-ban, a Le Mans-i 24 óráson pedig az idény nyert.

Jövőre talán már csak az IndyCarban láthatjuk a spanyoltForrás: Chris Owens 2017/Chris Owens / Ims Photo 2017

 Sokak szerint emiatt jövőre nem is az F1-ben, hanem az IndyCarban versenyez, hogy nagyobb esélye legyen az Indianapolis 500 első helyének begyűjtésére.

Brawn is tudja, fennáll a lehetősége annak, hogy Alonso jövőre nem lesz az F1-es mezőny tagja. A sportigazgató ezt kimondottan bánná. Ki tudja, talán tényleg a Forma-1-en kívül akar kiteljesedni, de nagyon remélem, hogy nem ez a helyzet– mondta a sportigazgató. – Még mindig nagyon gyors, a Forma-1-nek pedig szükséges van a hozzá hasonló, kétségtelenül karizmatikus és tehetséges versenyzőkre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK