Társoldalunk:

Leleplezték az egyedülálló gyűjteményt Schumacher karrierjéről

2018.06.15. 17:20

Az eredeti tervekhez képest több hónapos csúszással, de végül megnyílt a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher pályafutását bemutató kiállítás.

Michael Schumacher minden idők legeredményesebb Forma-1-es pilótája, számos statisztikai mutatóban a mai napig az élen áll, 7 világbajnoki címét és 91 futamgyőzelmét még senkinek sem sikerült utolérnie. A német legenda 1991-től 2006-ig, majd 2010-től 2012-ig volt az F1-es mezőny tagja, mielőtt 2013 decemberében súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet szenvedett, amelyből azóta is otthonában lábadozik. Ha magával a hétszeres világbajnokkal nem is, korábbi versenyautói közül jó párral mostantól Kölnben találkozhatnak a rajongók.

Schumacher Ferrarijai. az előtérben az F399 és az F2001 - Galéria!Forrás: AFP/Michael Gottschalk

Michael Schumacher Kerpenben, Kölntől 30 kilométerre született és gokartos karrierjét is ott kezdte, mondhatni tehát, hogy a lehető leginkább hazai környezetben tekinthetik meg egykori autóit a rajongók. A tárlat megnyitását többször is el kellett halasztani, mert nem végeztek időben az építési munkálatokkal, mostanra azonban minden akadály elhárult.

A kiállítás a kölni Motorworldben, egy erre a célra átalakított korábbi hangárban, 1000 négyzetméteres területen kapott helyet, a látogatása ingyenes.

A kollekcióban a Schumacher által használt sisakok, versenyzői overálok, valamint trófeák is helyet kaptak, de természetesen a legnagyobb kincset az autók jelentik. A teremben 7 Ferrarit, a német mindkét vb-győztes Benettonját, valamint azt a Jordant is megcsodálhatják a látogatók, amellyel 1991-ben Spában bemutatkozott.

Sabine Kehm, a Schumacher család menedzsere elmondta: a kiállítás köszönetnyilvánítás a hétszeres világbajnok rajongóinak. „[Schumacher] személyes gyűjteményéből is tartalmaz meghatározó darabokat. A helyszín pedig tökéletes, mindössze néhány kilométerre van a szülővárosától, Kerpentől" – mondta Kehm.

Schumacher F1-es sisakjai a Ferrari-korszakból - Galéria!Forrás: AFP/Michael Gottschalk

Az egyedülállló kollekció tető alá hozásában nagy szerepet vállalt Schumacher egyik legkitartóbb szponzora, a német DVAG, amely korábban már létrehozott egy ideiglenes kiállítást Marburgban. A kölni gyűjtemény egy esti, zártkörű rendezvény után, június 16-án nyílik meg a nagyközönségnek. A szervezők évi félmillió látogatóra számítanak.

A versenyzéshez kapcsolódó tárgyak mellett családi fotók, archív felvételek és a német korábbi csapatfőnökei, Jean Todt és Flavio Briatore, barátja és versenytársa, Sebastian Vettel, valamint korábbi csapattársa, Felipe Massa által írt üzenetek is megtalálhatóak a gyűjteményben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK