Vágólapra másolva!
Az F1 sportigazgatója is megerősítette, hogy Willie Harlow nem magától intette le egy körrel hamarabb a múlt vasárnap megrendezett Kanadai Nagydíjat.

Szokatlan, de nem példa nélküli hibával ért véget az egyébként nagyrészt eseménytelen Kanadai Nagydíj múlt vasárnap. Az eredetileg 70 körös futam 69. körének végén megjelent a kockás zászló, amit a jogtulajdonos vendége, Winnie Harlow modell lengetett meg Sebastian Vettel előtt, aki ettől függetlenül megnyerte a versenyt.

Elsőre úgy tűnt, hogy Harlow nem volt képben, ezért a közösségi médiában neki is estek a trollok, de nem sokkal később ő maga és az FIA is megerősítette, hogy félreértés történt. A leintést koordináló kanadai tisztségviselő megkérdezte, hogy az már az utolsó kör-e, a versenyirányítás viszont ezt kijelentésnek értette és okéval válaszoltak neki. Harlow ekkor kapott utasítást a leintésre.

Winnie Harlow (jobbra) csak azt tette, amit mondtak neki Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Harlow keddre unhatta meg, hogy a közösségi médiában cikizik őt a kínos pillanatok miatt, mert az F1 jogtulajdonosa közleményt adott ki, amiben Ross Brawn sportigazgató „ártatlan áldozatnak” nevezi a modellt és újra megerősítette, hogy rosszkor kérték Harlow-t a kockás zászló lengetésére.

Szomorúan láttam, hogy olyan keményen bírálják őt,

holott ez az egész két sportbíró közötti félreértésből adódott, ahogy Charlie Whiting versenyigazgató ezt el is mondta – szögezte le Brawn. – Winnie egyszerűen követte az utasításokat és bocsánatot kérek azért a keserűségért, amiben részesült, valamint köszönöm, hogy támogatja a Forma-1-et.”

„Valami ilyesmi történt Kínában 2014-ben is, de akkor nem egy ismert személy lengette a zászlót. Úgy tartja a mondás, hogy hibázni emberi dolog, mindannyian követünk el hibákat, pilóták, menedzserek, mérnökök, újságírók és szurkolók is. A legfontosabb, hogy tanuljunk ezekből és próbáljuk elkerülni, hogy ismét megtörténjenek a jövőben.”

A baki miatt az egyetlen lényegi változás az volt, hogy Daniel Ricciardo helyett Max Verstappené lett a leggyorsabb kör dicsősége,

de volt, aki még örült is annak, hogy a leintéssel kapcsolatos zavar miatt a verseny hivatalosan 2 körrel hamarabb véget ért. „Nem sok minden történt ma” – írta a Twitteren Nico Hülkenberg, a Renault pilótája, aki körhátránnyal a 7. helyezett lett. – Köszönet Winnie Harlow-nak, hogy a 70 kör helyett már a 68-ban befejeződött” – viccelődött az unalmas verseny láttán.