Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes tagadja, hogy újabb F1-es csapatot venne

2018.06.12. 17:24

Az F1-es Force India csapat lehetséges vevője szerint már csak az adásvétel véglegesítése van hátra, a csapatnál azonban nem tudnak arról, hogy új tulajdonos érkezik.

A Forma-1-es Force India istálló eladása régóta téma, a Euronews májusban exkluzív információra hivatkozva már tényként közölte, hogy William Storey, a Rich Energy nevű energiaital-gyártó cég ügyvezetője egy konszern nevében megállapodott Vijay Mallyával és legfőbb tulajdonostársával, Subrata Roy-jal. Storey azt állítja, közel járnak az egyezséghez, az istállónál erről azonban látszólag semmit sem tudnak.

Egyre nagyobb a zűrzavar a Force India eladása körülForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Storey szerint áprilisban tettek ajánlatot a Force India megvételére, amelyet a silverstone-i istálló részvényesei el is fogadtak. „A média spekulációi és a csapat destabilizálására irányuló külső törekvések fényében megerősíthetem, hogy a Rich Energy április végén hivatalos ajánlatot tett a Force India Forma-1-es csapatának megvásárlására" – mondta Storey a Daily Telegraphnak.

Az ügyvezető szerint az ajánlatot elfogadták, a felek pedig közel járnak az adásvétel véglegesítéséhez.
„A vételárat jelentősen meghaladó összeget helyeztünk letétbe, és további nyolc számjegyű összeget fogunk befektetni a csapatba. Hosszú távú üzleti modellünk van, ami nem csupán a saját márkánkat, hanem két további multinacionális céget is érint, amelyek jelenleg nincsenek az F1-ben" – nyilatkozta Storey.

A Rich Energy ügyvezetője szerint a Force India részvényesei remek emberek, akik a csapat és az alkalmazottak érdekeit tartják szem előtt, és olyan hamar megállapodásra szeretne jutni velük, amilyen hamar csak lehet.

A Force India helyettes csapatfőnöke inkább a pályán történtekre koncentrálForrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke Storey állításaival ellentétben úgy véli, a csapat nem áll közel a tulajdonosváltáshoz.

Nem titok, hogy érdeklődtek, de nem ők az egyetlenek. Tudomásom szerint nem történt semmilyen előrelépés az ügyben – nyilatkozta Fernley az Autosportnak. – Nekünk nem szóltak semmiről, elvégre ezeket az ügyeket a részvényesek intézik, nem a csapat, úgyhogy egyáltalán nincs beleszólásunk."

Vijay Mallya, az istálló igazgatói posztjáról nemrég lemondott csapatfőnöke egy héttel ezelőtt tagadta, hogy az eladás küszöbén lennének, ugyanakkor kijelentette, ha valaki komoly ajánlattal érkezik, a részvényesek közösen meg fogják fontolni azt.

A Mercedes nem tervezi megvenni a Force Indiát

Korábban szóba került, hogy a Haas-Ferrari együttműködés mintájára a Mercedes is szorosabb kapcsolatot épít ki valamelyik motorpartnerével. A Force India megvásárlásáról szóló pletykák a monacói verseny után kaptak szárnyra igazán, miután Esteban Ocon arra utalt, hogy elengedte Lewis Hamiltont a versenyen.

A Mercedes vélhetően nem lesz a Force India tulajdonosaForrás: DPPI/Dppi

„A Force India az ügyfelünk, jól ismerjük, de jelenleg nem tervezzük a megvásárlását – nyilatkozta Toto Woff, a Mercedes csapatfőnöke a Sky Italiának. – Beszéltem Estebannal és nem történt csapatutasítás Monacóban, mindössze a saját versenyét tartotta szem előtt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK