Társoldalunk:

Kisebb győzelem a Red Bullnak Hamilton megelőzése

2018.06.10. 23:17

Daniel Ricciardo és Christian Horner is ünnepelt azután, hogy legyőzték Lewis Hamiltont és a Mercedest a Kanadai Nagydíjon.

Dobogós helyre és leggyorsabb körre váltotta a Red Bull a Kanadai Nagydíj hétvégéjén mutatott remek edzésteljesítményt, miután Max Verstappen a korábbi bírálatokra rácáfolva megtartotta a szombaton megszerzett 3. helyét, Daniel Ricciardo pedig Kimi Räikkönent és Lewis Hamiltont is megelőzve a 4. lett, ráadásul a leggyorsabb versenykört is ő teljesítette.

Ricciardo az egész hétvégén Verstappen árnyékában vezetett, ennek azonban elsősorban műszaki okai voltak, pénteken és a szombat délelőtti szabadedzésen is küszködtek az erőforrása finomhangolásával. Az ausztrál pilóta viszont remekül rajtolt, először Räikkönent gyűrte le, majd Hamilton nyomában maradt és a boxkiállásnál a Mercedest is maga mögé utasította.

A rajt után még csak Verstappen haladt Hamilton előtt, később Ricciardo is befért a négyszeres világbajnok elé - Galéria!Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon örülök annak, ahogy összeraktuk az autót a hétvége során és két pontot faragtunk [a hátrányból] a bajnokságban, mert elkaptuk Lewist – mondta a Sky Sportsnak. – Megkaptuk a továbbfejlesztett motort, de az én autóm esetében jobban küszködtünk a vezethetőséggel, úgyhogy lehetett volna jobb is [a helyzet].

Max jól vezetett egész hétvégén, úgyhogy ez nem von le semmit az érdemeiből. Normális esetben Lewis és a Mercedes nagyon jó ezen a pályán, úgyhogy kisebb győzelem az, hogy pontokat vettünk el tőlük.”  

Bár jobban rajtolt, Verstappen a korábbiaknál nagyobb önmérsékletet tanúsítva nem támadta kifejezetten agresszíven a későbbi 2. helyezett Valtteri Bottast. Elárulta, nem akarta leszorítani a Mercedes pilótáját a rajt után, pedig Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak megerősítette, hogy Verstappentől nem vártak óvatosságot a futamon.

Verstappen a 70. kör végén mindössze 0,117 másodpercre volt Bottastól, a végeredmény viszont a 68. kör alapján alakult ki, ott 0,9 másodperc lett a differenciaForrás: AFP/2018 Getty Images/Dan Istitene

„A versenyen megint gyors autónk volt, a problémáink ismét szombaton jelentkeztek – utalt Horner a Sky Sportsnak arra, hogy a Q3-ban tehetetlenek voltak a Ferrari és a Mercedes motorok fölényével szemben. – Max hétvégéje abszolút tiszta volt, minden edzésen gyorsnak bizonyult, jól kezelte a versenyt is és vigyázott az abroncsaira.”

Ez nagyon jót tesz az önbizalmának és remélhetőleg most lendületbe jön.”

Horner úgy vélte, az autójuk „hihetetlenül magas szinten teljesít” és ezt alátámasztja az is, hogy lekörözték a gyári csapat autóit és az egyetlen állva maradt McLarent is. Elismerte, Sebastian Vettel tempójára nem volt ellenszerük, de „akadnak még pályák, amik az erősségeinknek kedveznek, úgyhogy a 3-4. hely Lewis Hamilton és egy Ferrari előtt jó eredmény.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK