Társoldalunk:

Kubica elismerte, hogy feszült a hangulat a Williamsnél

2018.06.09. 18:51

A csapat autójával komoly problémák vannak, és a tesztpilóta Kubica szerint a legkisebbekre sem találnak megoldást. Azt mondta, olyan feszült a hangulat, mint egy pártban.

A Williams igen mély gödörben találta magát, miután a sok innovatív műszaki megoldás ellenére hatalmas csalódást okozott számukra az idei autó, melynek vezetését borzasztóan nehéznek érzik a versenyzők, Lance Stroll és Szergej Szirotkin.

A csapat eddig csak a kaotikus Azeri Nagydíjon tudott pontot szerezni, és a tesztpilóta Robert Kubica nem tagadja, hogy vannak feszültségek házon belül. "Amikor minden klappol, a mérnököktől kezdve a felszolgálókig mindenki jó. De amikor egy csapat hátránya két másodperces..." – utalt sejtelmesen a Williamsnél uralkodó hangulatra a Sky Italia kérdésére.

Olyan [a légkör], mint egy párton belül."

Nehéz időket él a WilliamsForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Az istállótól rövid időn belül távozott a főtervező Ed Wood és az aerodinamikai részleget vezető Dirk De Beer is, és úgy hírlik, az autóval nem igazán lehet előrelépésre számítani a nyári szünetig.

"Elég meredek hegyet kell megmásznunk – mondta Kubica. – Nem könnyű megoldani a problémákat. Monacóban a versenyen akadtak biztató jelek, de az autó túlmelegedése továbbra is gond. Még a kisebb hibákat sem vagyunk képesek megoldani."

Kubica idén még két szabadedzésen és a hungaroringi teszten fog autóba ülni, hogy tapasztalatával megpróbáljon segíteni a csapatnak a problémák megoldásában.

Nem adják fel

A Williams az utolsó helyen áll a konstruktőri tabellán 4 pontjával, még az előttük lévő Sauber is 11-et szerzett már. A csapatot irányító Claire Williams kijelentette, hogy nem dobják be a törülközőt 2018-ra.

A Williamsnek időre van szükségeForrás: AFP/2018 Getty Images/Dan Istitene

"Helyre kell tennünk ezt az autót, hogy jövőre fejlődhessünk – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – ."Paddy [Lowe technikai igazgató] készített egy felzárkózási tervet a barcelonai futam után, ezt kell megvalósítanunk. Sajnos a jelenlegi bajainkat nem lehet egy pillanat alatt megoldani. Türelmesnek kell lennünk."

"Meg kell javítanunk az idei autót. Nem adjuk fel szezon közben, hiszen független csapat vagyunk, és ha megtennénk, valószínűleg a szponzoraink is távoznának. Ezt nem engedhetjük meg."

Hozzátette, hogy a szurkolók támogatása nagy segítséget jelent nekik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK