Társoldalunk:

A Ferrari belső vizsgálatot indított Räikkönen zaklatási ügyében

2018.06.04. 13:30

Sergio Marchionnéhoz, a Ferrari első emberéhez is eljutott Kimi Räikkönen állítólagos zaklatási ügye, de az üzletember védelmébe vette a finn pilótát.

Tovább gyűrűzik a múlt héten kirobbant zaklatási botrány, amelyben egy kanadai pincérnő, Cassandra Talula Dias-Greizis (korábban Talula Wilde néven) azzal vádolja Kimi Räikkönent, hogy néhány évvel ezelőtt az F1-es Kanadai Nagydíj alkalmával egy bárban egy társával együtt fogdosták őt, miközben felszolgálóként dolgozott.

Räikkönen az ügyvédein keresztül visszautasította a vádakat, és zsarolás miatt ellenkeresetet nyújtottak be. Közben kiderült, hogy a feljelentő jogi csapata peren kívüli megegyezést ajánlott Räikkönen stábjának, de ők ezt nem fogadták el. A hétvégén Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója is állást foglalt az ügyben.  

A Ferrari kiáll Räikkönen mellettForrás: Imaginechina/Ke yigong - Imaginechina/Ke Yigong

„A saját belső vizsgálatunkból úgy tudjuk, hogy [Räikkönen] nem vett részt ebben, ezért mi csak támogatni tudjuk a védelmét” – szögezte le Marchionne a FIAT-Chrysler csoport befektetői rendezvényén Baloccóban. Marchionne azt is tagadta, hogy a vádak szerepet játszanának Räikkönen idén lejáró szerződésének meghosszabbítása terén.

Ez a két dolog teljesen külön téma. Megismétlem: a belső vizsgálatunk alapján tudjuk, hogy Kimi ebben nem vett részt. Készek vagyunk megvédeni őt.”  

A korábbi blogbejegyzésekben és Twitter-üzenetekben tett utalások után a pincérnő a La Gazzetta dello Sport szerint egy sajtótájékoztatón már nyíltan megnevezte Räikkönent. Elmondta, tisztában van azzal, hogy Räikkönennek rengeteg rajongója van, és az általa képviselt iparág milliárdokat ér. Felkészült arra is, hogy a versenyzőt „ügyvédhadsereg” védi majd.

Family.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Räikkönen vasárnap családi fotót posztolt

„Ha Kimi, a média és az ügyvédei háborút indítanának az igazság ellen, állok elébe – idézte a felperest az olasz sportlap, ami szerint a nő „undorítónak és felháborítónak” nevezte a Räikkönen által ellene tett feljelentést. Nem erősítette meg, de nem is tagadta azt, hogy peren kívüli megegyezést ajánlottak a versenyzőnek és pénzt kértek tőle.  

Nem számít, hogy egymilliót vagy kétmilliárd dollárt kérek, nem megfizethető az, amit tett. Tudtam, hogy ha feljelentést teszek a rendőrségen, a média beszélni kezd majd erről. Szemtől szemben akartam ezt rendezni Räikkönennel.”  

A lap szerint Räikkönen jogi stábjának szóvivője érdemben nem kommentálta az újabb információkat, csak annyit közölt, hogy minden vádat tagadnak, valamint megerősítették, hogy pénzt kértek tőlük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK