Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint a Max Verstappennek változtatnia kell a hozzáállásán és a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is egyetért vele. A lefokozásától nem kell tartani.

Újabb balesettel tette tönkre ezúttal a monacói hétvégéjét Max Verstappen, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo műszaki hibával is dacolva a pole pozícióból megnyerte a versenyt. Verstappen a szezon első hat versenyhétvégéjén minden alkalommal kisebb-nagyobb balesetekbe keveredett és bár a Red Bullnál próbálják védeni őt, már Christian Hornernél is kezd betelni a pohár.

„Át kell gondolnia, hogy minek kellett volna történnie ezen a hétvégén és a jövőben ezt alkalmaznia kell – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke. – Szerintem nagyszerű tanítómestere van a szomszédos autó révén” – utalt Ricciardóra, aki a bakui balesettől eltekintve szinte makulátlanul kihasználja a rendelkezésére álló lehetőségeket.

Verstappennek össze kell kapnia magát Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Max bővelkedik a tehetségben. Kapott néhány durva leckét az idén és szerintem az előnyére válna, ha változtatna a hozzáállásán. Ez bosszantó, mert keményebben dolgozik és edzettebb, mint valaha, de úgy tűnik, túlságosan erőlteti a dolgokat. Amikor az ember ilyen spirálba kerül, még jobban igyekszik. Néha csak meg kell nyomni a ’reset’ gombot.”

Verstappen az idén mindössze feleannyi pontot gyűjtött eddig, mint Ricciardo. Elismerte, hogy a monacói futamon már óvatosabban vezetett, de Horner emlékeztette arra, hogy hiányoznak az elszórt pontjai.

„Ez két szempontból is költséges. Pénzbe kerül megjavítani az autót és értékes pontokat vesztünk el a konstruktőri világbajnokságban. Szorosan a Mercedes és a Ferrari környékén kellene lennünk – utalt arra, hogy ehelyett 71 pontos hátrányba kerültek. – Idén akár 60-65 pontot is elszalaszthattunk volna. Mindkét pilótánktól optimális teljesítmény kell, hogy küzdhessünk ezekkel az istállókkal.”

A 2016-os F1-es világbajnok, Nico Rosberg is azt mondta a Sky Sportsnak, hogy ha Verstappen a továbbiakban is így szerepel, a Red Bullnál el fog fogyni a türelem. „Remélem, elgondolkodik ezen. Változtatnia kell a hozzáállásán, mert túl sok [a hiba] és ezért túl nagy árat fizet. Remélem, tanul ebből. Így kell tennie.”

Verstappen monacói bukása azért is kifejezetten kínos volt, mert két évvel ezelőtt, 2016-ban ugyanígy, ugyanott törte össze az autóját az uszodánál.

A Red Bullnál ritkán nézik el, ha egy pilóta visszatérően hibázik, Danyiil Kvjatot éppen Verstappen javára fokozták le anno a Toro Rossóhoz. A holland pilóta azonban azt mondta, az ő esetében ez nem lehetséges. „Sokan bírálnak engem az interneten, mert az sokkal egyszerűbb, mint személyesen mondani. Én csak billentyűhuszároknak hívom őket” – szúrt oda.