Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok többször méltatta már a finn pilótát, most Räikkönen is viszonozta ezt. Maradna a Ferrarinál, de szerinte ez nem rajta múlik.

Rendszeresen elismeri Kimi Räikkönen teljesítményét és hozzáállását négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel. Idén ismét téma, hogy Räikkönen jövőre is a Ferrari versenyzője marad-e, de Vettel már kinyilvánította, hogy ő szívesen folyatná a 2007-es bajnok oldalán. Räikkönen is jó véleménnyel van a német pilótáról.

„Egyenes és őszinte, ahogy szerintem én is az vagyok – nyilatkozta Räikkönen a La Gazzetta dello Sportnak. – Ő is kedveli a normális dolgokat, ez is közös bennünk. Közvetlen a kapcsolatunk, nem titkolózunk. Vele szorosabb a kötelékem, mint bármely eddigi csapattársammal. Nincs még egy olyan pilóta, mint ő” – dicsérte Vettelt.

Vettel és Räikkönen jól kijön egymással Forrás: CR2/Calloalbanese

Räikkönen úgy emlékszik, hogy már 2007-ben összebarátkozott Vettellel, eleinte együtt kezdtek utazni a versenyekre, de még közelebbi kapcsolatba kerültek, mióta a német pilóta is a Ferrarit erősíti. Räikkönen azt is nagyra tartja, hogy Vettelnek „szinte nincs rossz napja, ezért nagyon nehéz legyőzni őt.” Azt viszont nevetve megjegyezte, hogy a főztjéből nem enne.

– utalt egy szponzori rendezvényre. Harag viszont nincs köztük, még akkor sem, ha a közvetítésben úgy néz ki, hogy nézeteltérés alakul ki köztük vagy összeütköznek egymással. Räikkönen kijelentette, még sohasem volt gond köztük, ha valamit rendezniük kell, megbeszélik és továbblépnek.

Nincs harag akkor sem, ha összetűzésbe keverednek a pályán Forrás: AFP/Greg Baker

„Vegyük például a [tavalyi futamot] Monte-Carlóban. Keserű voltam az eredményem miatt, hiszen nyerhettem volna, de nem voltam mérges a csapatra vagy Sebre. Ehelyett valaki azt írta, hogy elégedetlen voltam azért, mert ő nyert. Teljesen más volt a sztori. Noha Szingapúrban balesetbe keveredtünk, az sem köztünk alakult ki, [Max Verstappen] is benne volt.”

Räikkönen kijelentette, sok szempont befolyásolja majd, hogy jövőre is a Ferrari pilótája lesz-e, de szerinte a versenyzés iránti rajongása nem fog elmúlni a szezon végére.

„Mindig engem kérdeznek arról, hogy maradok-e vagy sem, de a csapatnak kell eldöntenie, hogy mit akarnak. Ők pontosan tudják, hogy én mit szeretnék. Ha nem élvezném ezt, akkor nem lennék a Forma-1-ben. Nekem már semmit sem kell felmutatnom. Csak a versenyzés élvezete tart még ebben a világban, mert az összes többi hozadék nélkül is meglennék, még akkor is, ha azok is a játék részei. Ugyanúgy készülök, és ugyanannyira lelkes vagyok, mint amikor bemutatkoztam.”