Vágólapra másolva!
Súlyos vádakkal kell szembenéznie Kimi Räikkönennek, miután egy kanadai pincérnő azt állítja, hogy a finn egy barátjával szexuálisan zaklatta őt egy montreali bárban. A Ferrari-pilóta ügyvédei feljelentették a nőt.

Kimi Räikkönen zsarolás és zaklatás vádjával feljelentést tett a montreali rendőrségen egy pincérnő ellen. A finn versenyző jogi képviselőjén keresztül azután folyamodott ehhez a lépéshez, miután Talula Wilde szexuális zaklatással vádolta meg őt és egy barátját, majd több alkalommal pénzt kért a hallgatásáért.

A francia La Presse információi szerint a húszas éveiben járó Wilde azt állítja: a Ferrari versenyzője néhány évvel ezelőtt egy montreali bárban megragadta a mellét, a pilóta társaságában levő személy pedig a nemi szervét fogdosta. Állítólag hét számjegyű összeget kért azért, hogy ne hozza nyilvánosságra a történteket.

Kimi Räikkönen a 2016-os Kanadai Nagydíjon Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dan Istitene

„A kérést a hölgy egy ügyvéden keresztül intézte. Az ügyfelünk tagadja, hogy a felhozott vádakat elkövette, és meggyőződése, hogy a nő tette törvényt sért – nyilatkozta Mathieu Piché-Messier, a Räikkönent képviselő jogi csapat tagja a La Presse-nek. – Ügyfelünk ezt az egészet abszurdnak tartja, és fontos neki, hogy fény derüljön az igazságra. A jogi képviselői feljelentést tettek a rendőrségen, a hölgynek pedig lehetősége lesz, hogy elmondja az ő verzióját azokról a tényekről, amelyekkel a pilótát vádolja.”

Wilde 2016 októberében blogbejegyzésben írt az esetről, Räikkönent azonban nem nevezte a nevén.

Akkoriban a Velvet Speakeasy nevű bárban dolgozott, ahová elmondása szerint a montreali futamok után gyakran betértek a versenyzők. Így volt ez a kérdéses évben is.

A szórakozóhely külön rendezvénysorozattal készül az F1-es Kanadai Nagydíjra

A blogbejegyzésben úgy emlékszik, hogy hajnali 3 óra körül történt az eset, amikor a meg nem nevezett Forma-1-es pilóta „a barátaival vagy csapattagokkal” lement a bár alsó szintjére, miután odafent már 20 ezer dollárt elköltöttek.

– írta a pincérnő. A társaság rendelt pár üveg Dom Perignont, Wilde kiszolgálta őket, majd amikor visszatért a számlával látta, hogy a pilóta „nem pezsgőre, hanem rá szomjazik.”

„Hozzá voltam szokva az ehhez hasonló nézéshez, bármilyen kétségbeesetten is próbálkozott volna, nyugodtan és lazán lerázom, ahogyan szoktam – írta Wilde. – Átnyújtottam neki a számlát, majd áthajoltam az asztal fölött, hogy tételesen elmagyarázzam neki. Nem érdekelte az összeg, csak annyit kérdezett, hogy értem mennyit kell fizetni.”

Talula Wilde szerint a meg nem nevezett pilóta meglehetősen részeg volt, amikor zaklatta Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ezután a nő leírta, hogy már többször megkapta ezt a kérdést másoktól, és általában elintézte annyival, hogy ő nem eladó. A pilóta azonban tovább erősködött, fizetni pedig nem akart addig, amíg nem kap választ. Wilde ekkor elment, majd amikor visszatért az asztalhoz, a pilóta magához intette, mintha mondani akarna valamit.

Amikor a nő előredőlt, becsúsztatta a kezét a ruhájába, és megfogta a mellét. Eközben a versenyző barátja a combjai közé nyúlt, és ugyanezt tette a nemi szervével.

„Elsápadtam a döbbenettől. Elviharzottam a tömegen át, és szóltam a főnökömnek, hogy gond van. Elmeséltem neki az egészet, majd azt kérdezte, hogy mit akarok tenni?”

Wilde levezeti, hogy azért nem hívta a rendőröket, mert szerinte nem hittek volna neki, amiért ivott, korábban egy milliárdos fiával randizott és az öltözete is kihívó volt. De, ha bíróságra is került volna az ügy, szerinte a pilóta ügyvédjei a karaktergyilkosságtól sem riadtak volna vissza. „Nem érte volna meg, egy részemet pedig nem is érdekelte annyira, elvégre nem erőszakoltak meg.”

Talula Wilde 2017 júniusában a Le Journal de Montréalnak a kanadai verseny alatt eszkortként dolgozó nőkről nyilatkozva is említést tett arról, hogy korábban kellemetlen élménye volt egy F1-es pilótával.

A pincérnő 2016 októbere után 2018 februárjában újabb bejegyzést írt a blogjába, amit az ügy kirobbanása óta jelszóval véd. „Tudatosan eltüntettem a neved [az előző] bejegyzésből, mielőtt publikáltam. Gondoltam rá, hogy az igazi nevedhez hasonlóval helyettesítem, akkor legalább a média felkapta volna. Nem akartam ártani neked. Ez a mai napig zavar.”

Kimi Räikkönen 2005-ben Forrás: AFP/Damien Meyer

Wilde ezután leírta, hogy mi vezetett oda, hogy kártérítést követeljen a versenyzőtől. Elmondása szerint 2017 szilveszterének napján, egy hátnélküli miniruha felpróbálásakor beléhasított a gondolat, hogy inkább nem veszi fel, nehogy valaki megfogdossa. Azt állítja, hogy ez 2 évvel az eset után történt, a ruha felpróbálásakor félt, ideges volt, kényelmetlenül érezte magát. Úgy, ahogyan előtte nem.

– írta a nő. – Rajtatok a sor, hogy elszenvedjétek a tettetek következményeit. Értesítettem az ügyvédeiteket, az egész világ szeme láttára fogtok elbukni.”

Azóta újabb szintet lépett az ügy

Wilde egy kanadai tévétársaságnak címzett, szintén privát Twitter-bejegyzésében már nevén nevezi Räikkönent, és noha azt nem írja le, hogy a finn pilótát gyanúsítja szexuális zaklatással, a szövegkörnyezetből egyértelműen erre lehet következtetni.

„TVA Nouvelles, ti is a probléma részei vagytok” – írja arra utalva, hogy a tévétársaság is tehet az áldozathibáztatásról, mivel az ő félmeztelen képeit állította kontrasztba Räikkönen családi körben készült fotóival. Majd közli, hogyha piszkos játszmába akarnak kezdeni, felveszi a kesztyűt, valamint ő is végzett kutatómunkát.

A Carmag egy 2005-ös cikkéről van szó, amely azt írja, hogy az akkor a McLarennél versenyző pilóta egy londoni sztriptízbárban részegen a nemi szervét markolászta letolt nadrággal, mindenki szeme láttára. Wilde kiemeli: a pilóta ekkor házas volt, ezzel is megkérdőjelezve Räikkönen elveit.