Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso hatalmas optimizmussal tekint előre

2018.05.24. 15:37

A spanyol pilóta elégedett, amiért a McLaren azonosította a fejlesztésre szoruló területeket az autón, és jelentős gyorsulásban bízik a következő versenyeken.

A McLaren erősebb a Renault motorjával, mint a Hondával volt, de a középmezőny élén még nem foglalták vissza a vezető pozíciót, ami az első lépés lenne végső céljuk, az élmezőnybe visszatérés felé.

Az autóhoz készített fejlesztéseik többnyire beválnak, de elismerték, hogy bizonyos esetekben a korábbi alkatrészek jobban muzsikálnak, mint az újak. Fernando Alonso hasznosnak érezte a Spanyol Nagydíj utáni tesztnapokat, mivel érzése szerint azok is hozzájárultak a folyamatban lévő fejlődésükhöz.

Alonso elégedett a McLaren fejlődésévelForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Jól sikerültek Barcelonában a verseny utáni tesztnapok. Úgy gondolom, azonosítottuk a javítást igénylő területeket, és pár újítással érkeztünk ide [Monacóba], valamint a következő versenyekre is ezt tesszük" – nyilatkozta.

Szerintem kezdjük megérteni az autót, tisztában vagyunk a korábban megismert hiányosságaival."Azt hiszem, minden téren fejlődünk, egyre ütőképesebbnek érezzük magunkat. Jó irányba haladunk. Elégedett vagyok a lendületünkkel, és bízom benne, hogy sokat fogunk gyorsulni a következő futamokon."

A Monacói Nagydíjon azonban nem számít arra, hogy meglepetést okozva beférkőzzenek a Ferrarik, a Mercedesek és a Red Bullok közé, szerinte erre nincs reális esély.

A McLarenhez tanácsadóként csatlakozott a kétszeres IndyCar bajnok és egyszeres Indy 500 győztes GIl de Ferran, aki korábban a BAR Honda istállónál rövid ideig sportigazgatóként már tevékenykedett a Forma-1-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK