A jövő héten dől el, Miami rendez-e F1-es versenyt

Formula E, Miami, Nicolas Prost, E.Dams Renault, 2015
PROST Nicolas (FRA) TEAM E. DAMS RENAULT action during the 2015 Formula E championship, at Miami, Florida, United States of America from March 12th to 14th 2015. Photo Vincent Curutchet / DPPI
Vágólapra másolva!
A város vezetése május 10-én szavaz arról, hogy a következő idénytől 2028-ig részesei legyenek-e az F1-es világbajnokságnak. Utcai pályán, októberben rendezhetnének futamot.

A Forma-1 új vezetése mindenképp szeretné egyről kettőre növelni a versenyek számát az Egyesült Államokban. Helyszínötletből nincs hiány, felmerült többek között Las Vegas és New York is a bővítésnél, de úgy néz ki, Miami lesz a befutó.

A floridai nagyváros nem direkt erre a célra épített létesítménnyel, hanem utcai pályával lehet része a világbajnokságnak a következő, 2019-es szezontól, amennyiben az önkormányzata áldását adja a 2028-ig tartó szerződés megkötésére. Erről jövő hét csütörtökön, május 10-én szavaz a testület, de a polgármester és az önkormányzat három biztosa támogatja a megállapodást, tehát úgy tűnik, sínen van az ügy.

Miami 2015-ben rendezett Formula E futamot. Forrás: DPPI/Vincent Curutchet

A hírek szerint 2019 októberében kerülhet sor az első F1-es Miami Nagydíjra, az USA Nagydíj megnevezést megtartó austini futam előtt vagy után, a szezon amerikai turnéjának idején.

Miami utcáin korábban az IndyCar és a Formula E is rendezett versenyt,

de utóbbi nem volt sikeres 2015-ben, ezért azóta nem is volt több belőle. A Forma-1-et idén szurkolói fesztivállal próbálják népszerűsíteni Miamiban az USA Nagydíj idején.

A versenynaptárban Baku az egyik olyan helyszín, amelynek kérdéses a jövője, de az ottani promóter tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint tárgyaltak volna Miamival a boxutcai létesítmények eladásáról.