A Sauber is átszervezi a műszaki stábját

Forma-1, Charles Leclerc, Sauber
LECLERC Charles (mco), Alfa Romeo Sauber F1 Team C37, portrait starting grid during the 2018 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from April 26 to 29 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A McLaren után újabb istállónál forgatják fel a műszaki stábot: Jörg Zander másfél évig irányította a Sauber technikai ügyeit, de az ő és a csapat útjai szétválnak. 

Négy verseny után átvariálja a műszaki stábja felépítését a Sauber F1-es csapata: egy rövid közleményben tudatták, hogy az alig másfél éve kinevezett technikai igazgató, Jörg Zander azonnali hatállyal befejezi náluk a munkát.

Az nem derült ki, hogy a csapat volt-e elégedetlen az eredményeivel, vagy a rutinos szakember kapott-e vonzóbb ajánlatot,

de utóbbi esetben talán a McLaren lehet az egyik potenciális célállomása,

amely a múlt héten vált meg technikai igazgatójától, Tim Gosstól. Korábban a Toyotánál, a Williamsnél, a BMW-nél, valamint a Mercedes elődjénél, a BAR/Honda/Brawn GP néven futó istállónál is dolgozott, rutinja tehát van bőven.

A Sauber már 10 pontot gyűjtött idén Forrás: DPPI/Florent Gooden

A csapatnál nem ez az első személyi változás az elmúlt hetekben: nemrég új aerofőnököt neveztek ki Jan Monchaux személyében.

A technikai igazgatói posztról távozó Zander feladatait szétosztják a Sauber berkein belül,

az új hierarchia felállításáig a csapatfőnök Frederic Vasseur koordinálja a fejlesztési munkálatokat.

A csapat autója továbbra is a mezőny utolsó harmadához tartozik, de bíztató jel lehet számukra, hogy az eddigi négy idei futamon máris megduplázták a tavalyi egész éves ponttermésüket, már 10-nél járnak, és a Williamst megelőzik a konstruktőri rangsorban.