Társoldalunk:
Hírlevél

Még az F1 elnökét is elkápráztatta a Nagy Futam

2018.05.01. 17:19

Hatodik alkalommal rendezték meg a Nagy Futamot, melynek különleges díszvendége Chase Carey, a Forma-1-et irányító új vállalat vezére volt, akinek nagyon tetszett az utcai rendezvény. A hasonló eseményeket fontosnak tartja amiatt, hogy közelebb viszik a rajongókhoz az F1-et.

200 ezer néző tekintette meg az immár hatodik alkalommal, gyönyörű időben megrendezett budapesti Nagy Futamot, a pálya nyomvonalát idén a Deák tér-Astoria-Ferenciek tere útvonalon jelölték ki a versenyautóknak. A fő látványosságot Max Verstappen szolgáltatta egy 2012-es Red Bull volánja mögött – említette is, hogy jó volt újra ilyen szép hangú autót vezetni –, de nagyszerű élményt nyújtott a DTM-es modellt vezető René Rast és Timo Glock, valamint a WTCR, NASCAR, Formula Renault, rali, autókrossz autók, versenykamionok bemutatója is. 

Az esemény különleges díszvendége Chase Carey, a Forma-1-et tavaly óta irányító vezérigazgató volt, aki örömmel fogadta el a szervezők meghívását, mivel elmondása szerint minden lehetséges módon segíteni kívánja a versenyeket, így a Magyar Nagydíjat is. A magyar fővárosba pedig, ahol a tavalyi nagydíjhétvége alatt járt először, eleve szívesen jött.

Chase Carey másodszor látogatott Budapestre - Galéria!Fotó: Mudra László - Origo

"Először az emberek jutnak eszembe – mondta az Origo GPhírek kérdésére, hogy milyen emlékek maradtak meg benne. – Budapest varázslatos, gyönyörű város."

"Gyakran emlegetik, hogy nagyon szép város, de Budapest még annál is látványosabb, mint amilyennek mondják. Ami engem igazán megfogott, azok az emberek, valamint a pályán és a városban lévő közönség volt. Volt egy kevés időm, hogy sétáljak a folyóparton is. Mesés a város energiája, az emberek hihetetlenül barátságosak. Az emberek tesznek naggyá egy várost és a budapestiek egyszerűen csodálatosak."

 

Egyebek mellett a DTM is képviseltette magát - Galéria!Fotó: Mudra László - Origo

A Nagy Futamot fontosnak érzi abból a szempontból, hogy a közönség az ilyen rendezvények keretében közelebb kerülhet a máskor csak tévében látott sztárokhoz és gépcsodákhoz. "Tavaly hallottam erről a rendezvényről és nagyszerűnek tűnt. Mindenképp támogatni akartuk" – jelentette ki.

"A sportunk világszintű, világszerte segíteni akarjuk, és mindenfelé vannak rajongóink, de különösen odafigyelünk azokra a helyekre és a szurkolókra ott, ahol versenyünk is van. Mindent megteszünk ennek érdekében és azért, hogy a rajongókat minden lehetséges eszközzel összekapcsoljuk a sportággal."

Okos kompromisszumokra törekednek

A terveik között szerepel, hogy a digitális technológia fejlődését is kihasználják erre a célra. Emellett a rajongóbázis bővítése érdekében megpróbálnak ügyesen lavírozni a hagyományok megtartása és az újítások adagolása mentén.

"Úgy akarunk új szurkolókat bevonni, hogy az értékeket megtartjuk – nyilatkozta Carey. – Az üzletben általában egyszerre több célkitűzés van, és ezek között kell egyensúlyozni, megtalálva a helyes ösvényt. Ez néha nehéz és előfordul, hogy az egyik cél háttérbe szorul, miközben a többi felfuttatásával foglalkozunk. Kompromisszumokat kell kötnünk, de szerintem intelligensen tesszük ezt."Az egész lényege az értékítélet. A sport nagyszerű, de még jobbá tehetjük izgalmasabb versengéssel, kevesebb kiszámíthatósággal, ami mindenkinek vonzó lehet."

"A női rajongók is hihetetlenül fontosak a számunkra. Kutatásokat végzünk, hogy megértsük, hogyan szólíthatjuk meg jobban őket. Büszkék vagyunk arra, hogy a nők is egyre nagyobb szerepet játszanak a sportban, például [a Williams istállót vezető] Claire Williams és sokan mások."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK