Társoldalunk:

Túl sokáig tartották a garázsban Verstappent

2018.04.28. 19:14

A Red Bull profitálni akart mások szélárnyékából, de az időmérő végén túl sokáig kellett várniuk más autók kiküldésére, ezért Verstappen gumijai kihűltek, így nem tudott gyors kört futni.

Az Azeri Nagydíj időmérőjén már nem villogott a Red Bull úgy, mint pénteken: Daniel Ricciardo és Max Verstappen csak a 4. és az 5. helyet szerezte meg, és mindketten ajándékba kaptak egy-egy pozíciót az utolsó körében megcsúszó Kimi Räikkönen hibájának köszönhetően.

Christian Horner csapatfőnök szerint 1-2 tized benne maradt a pilótáikban, de szerinte a futamon megmérkőzhetnek a Ferrarival és a Mercedesszel, ahogy korábban is tették más időmérők után. "Erős a versenytempónk – jelentette ki a Sky Sportsnak. – Ha jól rajtolunk, nem látok okot arra, hogy ne tudnánk felvenni a versenyt az előttünk lévőkkel."

Ricciardo is így látja, és szerinte az lesz a kulcs, hogy a várható hűvösebb időben elkerüljék a gumik szemcsésedését. 2017-ben a kaotikus futamon a középmezőnyből rajtolva nyert, tréfálkozva azt mondta, ebből a szempontból még jobb helyzetből kezd. "Tavaly a 10. helyről indultam, úgyhogy a mostani 4. rajtkocka tulajdonképp lenyűgöző!"

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Resul Rehimov

A Sky Sportsnak viszonylag elégedetten értékelte az időmérőt. "Az utolsó gyors köröm tisztán sikerült a Q3-ban. Az előzőben súroltam a falat a 15-ös kanyarnál" – mondta.

Verstappennek ugyanakkor van némi hiányérzete: az utolsó köre előtt várták, hogy más autókat hamarabb kiengedjenek a pályára, akiket követve profitálhatnak a szélárnyékból a rendkívül hosszú egyenesben (ez adott esetben több tizedet érhet), de a taktika visszafelé sült el.

Túl sokáig várakoztunk a garázsban úgy, hogy a gumikon nem voltak rajta a paplanok. Ez hátráltatott az utolsó körömben, az első abroncsok nem működtek tökéletesen. Ettől mindenütt alulkormányzott volt az autó, ami egy utcai pályán a szokásosnál is nagyobb büntetés" – magyarázta a holland versenyző.

A Q3 végén a Red Bullok Räikkönent követték a pályán Ricciardo-Verstappen sorrendben, de a sort nem ők zárták, hanem Sebastian Vettel. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK