Társoldalunk:
Hírlevél

Az elállított légkulcs vezetett a Ferrari-szerelő elgázolásához

2018.04.27. 09:20

Véletlenül újra rögzítették a leszedésre váró kereket, ezért hitték a központban azt, hogy zöld jelzést adhatnak Kimi Räikkönennek. Ketten is közbeavatkozhattak volna, de ők pont nem láthatták a problémát.

A RaceFans újabb részleteket tudott meg Francesco Cigarini balesetének okairól, akit Kimi Räikkönen gázolt el a Bahreini Nagydíjon, miután tévesen zöld jelzést adtak neki a kerékcseréjekor. Az elrántott szerelőnek eltört a lába.

Lábtörést szenvedett az elgázolt szerelőForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Ferrari eddig annyit közölt, hogy emberi, mechanikus és elektronikai hibák okozták a balesetet. A műszaki dolgok a bal hátsó kerékhez tartozó légkulcsnál siklottak félre: nem sikerült leszedni vele a kereket, majd a kavarodásban véletlenül olyan állásba kapcsolódott a kezelője markában, hogy újra a helyére rögzítette a használt gumit.

Ezzel tévesen olyan jelet kapott a központ, hogy végeztek a művelettel, miközben a szerelők még csak próbálták leszedni a kereket. Ketten még közbeavatkozhattak volna, de sem a hátsó emelőt tartó, sem a boxutcai jelzésekre a központban figyelő csapattag nem láthatott rá a problémás területre.

A Ferrari a baleset hatására szolgálatba állított egy harmadik embert is a boxkiállások felügyeletére, aki a hátsó kerekeknél figyeli a műveleteket, és szükség esetén meggátolhatja az autó elengedését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK