Társoldalunk:

Már nem Nico Rosberg menedzseli Kubicát

2018.04.19. 16:30

Megvált menedzserétől, Nico Rosbergtől Robert Kubica. A hosszú kihagyás után a Williamshez visszatért lengyel és a 2016-os világbajnok jó viszonyban marad, de Kubicának jelenleg nincs szüksége ügyintézőre.

Laza baráti kapcsolatban marad Robert Kubica és Nico Rosberg, de a lengyel F1-es ügyeinek menedzselését bizonytalan időre jegelték. A szakmai értelemben vett szakítást a Williamsnél előállt helyzet indokolja:

a két fizetős pilóta, Lance Stroll és Szergej Szirotkin mellett a lengyelnek nagyon kevés esélye van a versenyzésre, így menedzserre sincs szüksége.

Kubica jelenleg csak szimulátoros munkát végez a Williams tartalékpilótájaként, ezért nincs szüksége menedzserreForrás: Mark Sutton/Sutton Images/LAT Imagesemail: sales@latimages.com/Mark Sutton

„Kontaktban maradunk, de már nem dolgozunk együtt olyan szorosan, mint tavaly" – mondta Kubica a Motorsport.com német változatának. „[Mostantól] azt csinálok, amit akarok" – tette hozzá a lengyel.

A szakportál szerint annak is szerepe volt a megállapodás felbontásában, hogy Rosberg a 2016-os év végi visszavonulása óta számos

vállalkozásba kezdett, befektetőként beszállt például az elektromos hajtású autók bajnokságába, a Formula-E-be.

Nico Rosberg (balra) már csak tévés szakkommentátorként és üzletemberként jelenik meg a versenypályákonForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

„Nicónak családja van és nagyon elfoglalt" – mondta Kubica, aki azt is elismerte, hogy öthónapos együttműködésük során

nem teljesült a küldetésünk",

mivel nem sikerült megszerezni valamelyik F1-es csapat pilótaülését.

Kubica azonban továbbra sem mond le az álmáról, hogy hét év kényszerpihenő után egy napon még versenyezzen a Forma-1-ben. Ebben egy többtagú csapat fogja segíteni, a lengyel régi mentora, Alessandro Alunni Bravi vezetésével. „A csapatunkban nem egy ember mondja meg, mi legyen. Együtt dolgozunk, közösen hozunk döntést" – jellemezte a helyzetet a 33 éves lengyel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK