Társoldalunk:
Hírlevél

Mégsem kerülnek teljesen a süllyesztőbe az F1-es gridgirlök

2018.04.07. 14:24

A Monacói Nagydíjon biztos visszatérnek a csinos lányok a rajtrácsra, de többek között az orosz verseny szervezői is ugyanezért lobbiznak.

Az idei szezontól gyerekekre cserélik le a hoszteszlányokat a rajtrácson, de a sokak számára érthetetlen döntés nem érinti mindegyik versenyt. A Monacói Autóklub elnöke, Michel Boeri a héten kijelentette, hogy az ottani nagydíjon maradni fognak a csinos lányok a rajtrácson – a szezon legnagyobb érdeklődéssel kísért helyszínén, ahol hemzsegnek a sztárok, különösen furcsán nézett volna ki a váltás.

A világbajnokság talán legnagyobb klasszikusának számító pálya kívánságára ráadásul nem mondhat csak úgy nemet a Liberty. Mindazonáltal úgy hírlik, más versenyek szervezői is lobbiznak az F1 új tulajdonosánál, hogy nekik is engedélyezzék a gridgirlök jelenlétét.

Az Autosport azt írja, elsősorban azokról a nagydíjakról van szó, melyeknek egy légitársaság a névadó főszponzora, mivel ezeknek a rajtrácsain az adott légitársaság uniformjába öltöztetik a táblatartó lányokat

Monacóban biztos újra láthatjuk a gridgirlöketForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Három versenynek főszponzora légitársaság: a szingapúrinak (Singapore Airlines), az Abu-dzabinak (Etihad Airways) és a bahreininek (Gulf Air).

Az Orosz Nagydíj szervezői szintén nem gyerekkel képzelik el a rajt előtti ceremóniát. Az orosz miniszterelnökhelyettes, Dmitrij Kozak kifejtette, hogy ő továbbra is lányokat akar a rajtrácsra, a futam promóterének egyik vezetője pedig támogatja az elképzelést..

Az orosz lányok gyönyörűk, és a hiányuk kellemetlen lenne az esemény és a tévéfelvételek szempontjából – mondta Szergej Vorobjev. – Természetesen nem a gyerekek ellen mondjuk ezt."

"Megoldást kell találnunk a szponzorok kielégítésére."

A lányokat azért cserélteti le gyerekekre a Liberty, hogy ne pusztán dekorációs kellékként tekintsenek a nézők a hölgyekre. Nemrég olyan hírek is megjelentek, hogy a Liberty ügyvezetőjének a neje vette rá Greg Maffeit, hogy valósítsa meg a váltást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK