Társoldalunk:
Hírlevél

Alonsót és a McLarent meghökkentette a gyenge szereplés

2018.04.08. 09:15

Eric Boullier csapatfőnököt meglepte, hogy milyen távol volt a McLaren a Q3-tól Bahreinben, de Fernando Alonso szerint az istállónál tisztában vannak a gyengeségek okaival. A versenyen képesek lehetnek javítani.

Az eddigi két időmérő közül egyiken sem jutott be a McLaren az utolsó felvonásba, a Q3-ba. Bahreinben két tizedmásodperccel kellett volna jobb időt futnia Fernando Alonsónak, hogy ez sikerüljön neki, de az eredményével csak 13., míg csapattársa, Stoffel Vandoorne 14. lett. 

Az istállót irányító Eric Boullier "meghökkent", amiért a Q2 volt a végállomás a pilótáinak, mert komoly hiányosságokról nem tettek jelentést. "Az autó balansza rendben van, csak nyilván nem tapad eléggé. Ezzel magyarázom a gyenge teljesítményt, a pilóták azonban semmilyen problémáról sem számoltak be" – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

 "Tudjuk, hogy vasárnap jobb lesz a tempónk, mint az időmérőn volt. De rá kell jönnünk, tegnap mi hiányzott, a gyárban meg kell válaszolnunk a kérdéseket."

Alonso "kellemetlen meglepetésnek" nevezte az időmérő eredményét, bár ő azt mondja, a wokingi csapatnál tudják, min kell javítani, hogy az MCL33-mal előkelőbb rajtpozíciót harcoljanak ki.

"Nem gondoltuk, hogy ennyire hátul végzünk. Nem ilyen pozíciókra vágytunk – ismerte el. – Ismerjük a gyengeségeinket. Reméljük, nemsokára elkészítjük azokat a fejlesztéseket, amikkel javíthatunk rajtuk."

"Nem erősségünk a csúcssebesség, de az autó fékezési és a kigyorsítási teljesítménye sem volt ragyogó ma."

Alonso majdnem már a Q1-ben elvérzett, ettől a szégyentől csak az mentette meg, hogy a vele ezredre azonos időt elérő Romain Grosjeannál hamarabb futotta a legjobb körét.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Versenyszituációban azonban nincs baj a McLarennel, ezért Alonso arra számít, hogy a Bahreini Nagydíjon lesz esélyük előrébb verekedni magukat a mezőnyben. "Pénteken erősnek éreztük az autót a hosszú etapon,

szóval bizakodhatunk, hogy javítunk a helyzetünkön, hiába gyenge a kiindulási pozíciónk – jelentette ki. – Ausztráliában sem jutottunk be a Q3-ba, mégis mindkét autóval pontot szereztünk."

A küszködés miatt Boullier nem vett részt a szokásos időmérő utáni sajtótájékoztatón, egyből csatlakozott ahhoz a stábhoz, amelyben a csapat problémáit vizsgálják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK