Társoldalunk:
Hírlevél

Barátok voltak, de a Forma-1 szétválasztotta őket

2018.04.06. 07:35

Mindkettőjüket óriási tehetségnek tartják, gyerekkorukban jó barátok is voltak, de a sikerek és a Forma-1-be kerülésük elválasztotta őket. Egyikük elmondta, miért.

Rouen és Évreux városát 40 perces autóút választja el Északnyugat-Franciaországban. Az előbbi a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly szülővárosa, míg utóbbi a Force Indiánál versenyző Esteban Ocon szülőhelye. A két francia szupertehetség a gokartpályán találkozott először, és jó barátok lettek. Aztán jöttek a sikerek,

eljutottak az autósport csúcsának tartott Forma-1-be, ami mindent megváltoztatott.

Gasly (középen) jóban van a Sauber újoncával, Leclerc-kel (balra), de Oconnal már kevésbéForrás: Red Bull/Peter Fox/Getty Images

„Rengeteget mókáztunk Estebannal.

Kilenc vagy tízévesek lehettünk, amikor hóesésben mentünk ki gokartot tesztelni, de öt kör után vissza kellett mennünk [a garázsba], olyan hideg volt.

Együtt hajtottunk ki a pályára, aztán vissza, melegedni, majd újra kimentünk néhány körre" – mesélte Gasly az F1-es újságíróknak Bahreinben.

„Sok időt töltöttünk egymás társaságában, de eljutottunk egy pontra, amikor felhúzta magát és már nem volt olyan rendes velem.

Elkezdtem megverni őt [gokartban], ami nem tetszett neki, úgyhogy már nem vagyunk barátok.

Egyszer csak elkezdtük kerülni egymást, aztán következett a rivalizálás. De azt hiszem, versenyzőként továbbra is tiszteljük egymást" – mondta Gasly.

Gasly (balra) és Ocon (középen) viszonya akkor romlott meg, amikor az STR pilótája elkezdte megverni őt gokartbanForrás: DPPI/Florent Gooden

A Toro Rosso reménysége nem zárkózik el attól, hogy szóba elegyedjenek, de a versenyzés témáját tanácsos elkerülni.

„Ha nem az autóversenyzésről beszélünk, minden rendben van. Elvagyunk egymással, tiszteljük a másikat, de ennél tovább nem megyünk."

Ocon 2016-ban mutatkozott be a Manor F1-es csapatánál, 2017 óta a Force India pilótája, de a Mercedes juniorprogramjához tartozik. Gasly a Red Bull utánpótlás-programjának tagjaként 2016-ban megnyerte a GP2 bajnoki címét, tavaly Malajziában ülhetett be először versenyen a Toro Rossóba, amellyel idén az első teljes F1-es szezonját kezdte meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK