Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel szerint kisebb a Ferrari hátránya a Mercedeshez képest

2018.04.05. 18:21

Sebastian Vettel szerencsével nyert Ausztráliában, de tudja, hogy a Ferrari még hátrányban van a Mercedeshez képest. Bahreinben elárulta, hogy szerinte mekkorában, de Lewis Hamilton motorerőben nem lát jelentős különbséget.

A virtuális safety carnak, majd a biztonsági autó beküldésének köszönhetően Vettel Lewis Hamilton elé állt vissza a kerékcseréje után, ezzel megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. A német azonban tisztában van vele, hogy

a Ferrari teljesítménye egyelőre elmarad a Mercedesétől – még ha nem is annyival, amennyit a melbourne-i időmérő edzés eredménye mutatott.

Vettel szerint a Ferrari lemaradása 3-4 tizedmásodperc a Mercedeshez képest (KATTINTSON A KÉPRE, F1-ES GALÉRIA NYÍLIK)Forrás: DPPI/Dppi

„Ha megnézzük a tesztelésen és az első verseny[hétvégén] mutatott sebességünket,

tisztán látszik, hogy a Mercedes a leggyorsabb, körülbelül 3-4 tizedmásodperccel"

– mondta Vettel a Ferrari csütörtöki sajtótájékoztatóján, Bahreinben.

„Ezt láthattuk a versenyen is. Lewis [Hamilton] a futam elején visszafogta a sebességét, aztán rákapcsolt, amikor kellett. Nyilvánvaló, hogy voltak még tartalékai, azt hiszem, ezt be kell látnunk. De azt gondolom, [a Mercedes] mögött nagyon szoros a mezőny.

Hamilton (jobbra) azt ígérte a melbourne-i időmérő után, hogy "letörli a mosolyt" Vettel arcáról. A versenyen fordítva történtForrás: AFP/William West

A Ferrari négyszeres világbajnoka úgy véli, hogy túlzás Hamilton közel 7 tizedmásodperces időmérős előnye.

Ha nem hibáznak, szerinte ő és Max Verstappen (Red Bull) is közelebb kerülhetett volna a címvédőhöz.

„Az időmérő edzésen mért különbség valamivel nagyobb volt, mint kellett volna. Ha megvizsgáljuk a[z időmérő] edzés szakaszait, a Q2-ben Lewisnak és a Mercedesnek nem sikerült összerakni a körét, de a Q3-ban ez összejött nekik. Max elkövetett egy hibát a Q3-ban, akárcsak én, vagyis mindketten közelebb lehettünk volna [a végén Hamiltonhoz]. Úgy vélem, edzésen és a versenyen is ennyi [3-4 tizedmásodperc] a különbség közöttünk" – tette hozzá Vettel.

Hamilton nem tud jelentős különbségről

A Mercedesnél az Ausztrál Nagydíj után úgy látták, már nincs meg a korábbi lóerőfölényük. Lewis Hamilton nem tudja, Vettel becslése a két csapat közötti különbségről mennyire fedi a valóságot.

"Velem nem közölt semmilyen értéket sem a csapatom. Azt mondták, szerintük időmérőn egyforma szinten vagyunk [a Ferrarival] motorerőben, ők sokat fejlődtek, és talán csak a versenyen van némi előnyünk" – mondta a világbajnoki címvédő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK