Társoldalunk:
Hírlevél

Ross Brawn a Liberty vezetésére pályázik, véli Ecclestone

2018.04.05. 09:45

Ross Brawn közreműködésével távolították el őt a Forma-1 éléről, és ha módjában állna, az angol sportvezető a Liberty Media mostani irányítóit is megfúrná – tartja Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone azt állítja, másfél évvel ezelőtt Ross Brawn szorgalmazta leginkább az eltávolítását a Formula One Management (FOM) éléről. A most 87 éves egykori F1-császár a német Die Weltnek nyilatkozva hozzátette: ha kenyértörésre kerülne a sor a sportág új vezetői között, Brawn kerülne ki győztesen a hatalmi harcból.

„Ha hinni lehet a pletykáknak,

Ross [Brawn] akarta, hogy távozzak. Ha ez igaz, akkor most boldog lehet, ahogy akkor is ő fog mosolyogni, ha sikerül kitúrnia Chase Carey-t"

– idézi Ecclestone-t a tekintélyes német lap.

Ecclestone (balra) szerint a Ferrari és a Mercedes egykori kulcsembere, Ross Brawn az F1 vezetésére pályázikForrás: AFP/Bulent Kilic

Carey jelenleg a Formula One Group és a Liberty Media elnök-vezérigazgatója, Brawn pedig a Liberty F1-es ügyekért felelős igazgatójaként dolgozik.

Amikor a lap tudósítója megkérdezte Ecclestone-tól szerinte ki kerülne ki győztesen egy esetleges hatalmi harcból, azt felelte: Brawn. „Chase-nek [Carey] esze ágában sincs Angliába költözni, ahogy Seannak [Bratches, a Liberty kereskedelmi igazgatója] sem. Ők amerikaiak, teljesen más a hozzáállásuk az élethez.

Ross Angliában él, a Forma-1 Szilícium-völgyében. De ha bekövetkezik, amire gondolok, és a FOM-ot átköltöztetik az USA-ból [Angliába], abból Ross jönne ki a legjobban."

A Liberty Media triumvirátusa: Ross Brawn F1-es igazgató, Chase Carey (középen) elnök-vezérigazgató és Sean Bratches (jobbra), a kereskedelmi ügyek vezetőjeForrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

Ecclestone hozzátette: „Ross [Brawn]

nem azért jött vissza a nyugdíjból, hogy két amerikai szolgája legyen.

Meglátjuk, de nem hinném, hogy beérné azzal, amit a múltban elért."

Az F1 egykori irányítóját a motorerő kiegyenlítésének szükségességéről is megkérdezték, amit immár a Renault, a Red Bull és a McLaren is támogat. „Fontos lenne, hogy bizonyos esélyegyenlőséget teremtsenek a motorok terén" – véli Ecclestone.

Ecclestone "Mercedes-rajongónak" vallja magát, de szerinte a németeknek is be kell látniuk, hogy közelíteni kell a motorok teljesítményét az F1 jövője érdekébenForrás: Anadolu Agency/Recep Sakar

A gyártóknak meg kell érteniük, hogy szükség van erre ahhoz, hogy a sportágat még vonzóbbá tegyék.

A nézőknek nem lenne szabad a rajt előtt tudniuk, hogy ki fog nyerni, csak azért, mert a[z adott csapat] motorja sokkal erősebb, mint a többieké."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK