Társoldalunk:
Hírlevél

Vergne kinevette a Red Bullt, amiért visszahívta Hartley-t

2018.03.29. 18:03

Korábbi versenyzőjüknek, Jean-Eric Vergne-nek „nevetnie kell" azon, hogy a Toro Rosso Brendon Hartley-t hívta vissza tavaly év végén. Szerinte a Red Bull mostohán bánik a fiatalokkal.

Jean-Eric Vergne 58 F1-es nagydíjon vett részt a Toro Rosso színeiben, de 2014-ben nem hosszabbítottak vele szerződést, mennie kellett. Az egykori Red Bull juniorpilóta az elektromos hajtású Forma-E sorozatban igyekszik újjáépíteni a pályafutását, jelenleg vezeti a bajnokságot.

„Nevetnem kell azon, hogy a Red Bull visszahívta Hartley-t, hiszen én éppen az ő kirúgása után mutatkozhattam be a WSR 3.5 sorozatban.

Ezt elég viccesnek tartom" – jelentette ki Vergne a Formula-E párizsi fordulóját megelőző sajtótájékoztatón.

Vergne 2012-2014 között három szezont ment a Toro Rossónál, de "lerombolták az önbizalmát"Forrás: Toro Rosso/Red Bull Content Pool

A 27 éves francia arról is beszélt, hogy ha a volt F1-es csapattársa (és azóta WEC-bajnoki címet nyert), Sébastien Buemi kapta volna meg a Carlos Sainz Jr. helyét a Toro Rossónál, „valószínűleg egy év után kirúgták volna, nem lett volna lehetősége arra, hogy egy topcsapatnál [folytassa], mert az autója nem lett volna elég jó."

Vergne a fentiek szernt nincs jó véleménnyel a Red Bull utánpótlás-nevelő programjáról,

amiből öt év után kellett távoznia.

„Ha visszanézek, bizonyos dolgokat már másképp csinálnék. Nehéz 12 hónapon mentem keresztül és egyre azon törtem a fejemet, hogy térhetnék vissza [az autósportba]. Sok tekintetben változtattam a hozzáállásomon.

Mindenből tanultam, ami történt és nem hiszem, hogy a Formula-E-ben úgy bánthatnának, ahogy megbántottak az F1-ben.

Helmut Marko lehetőséget ad a fiatal tehetségeknek a Red Bull juniorprogramjában, de ha nem érik el Vettel vagy Verstappen (jobbra) szintjét, kiteszi őketForrás: Red Bull/Getty Images/Mark Thompson

"Más szemmel nézek a versenyautón kívüli világra. Nagyon elszántan érkeztem az F1-be, de egyesek teljesen lerombolták [az önbizalmamat]" – hangoztatta Vergne.

Nem mondta ki, de valószínű, hogy a Red Bull juniorprogramjának vezetőjére, Helmut Markóra célzott, aki Vergne mellett Sébastien Bourdais-t és Buemit sem tartotta elég jónak a Forma-1-hez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK