Társoldalunk:
Hírlevél

Jó a Mercedes, Hamilton fürdik a boldogságban

2018.03.23. 13:02

Lewis Hamilton az élen tartotta a Mercedest az Ausztrál GP első edzésnapján. Bottasnak technikai hibák és egy pályaszéli kaland is becsúszott, ám a Mercedes gumijai nem hólyagosodnak.

Lewis Hamilton könnyedén tartotta az élen mindkét pénteki szabadedzésen a Mercedest Melbourne-ben. A világbajnok csapatnak sikerült megszüntetni a hátsó kerekek Barcelonában tapasztalt hólyagosodását, Hamilton pedig nagyon élvezte, hogy több kanyart is sima gázelvétellel tudott bevenni, ahol eddig fékeznie kellett.

Az első verseny előtt fogalmunk sincs, mi fog történni, az ember nem tudja, hogy fogja magát érezni fizikailag, vagy hogy mire számítson a gumiktól"

– értékelte a futását Hamilton.

Hamilton pénteki legjobb ideje elmaradt a 2017-estől, de így is simán hozta az elsőségetForrás: AFP/Glenn Nicholls

„Jól kezdtük a hétvégét, minden (rendszerellenőrzésre) sort kerítettünk. A második tréningre felzárkóztak mögém a többiek [Verstappen 0,127 másodpercre közelítette meg a Red Bull-lal az angolt], de ez így izgalmas. Nagyobb kihívás számomra az, hogy kifacsarjak még egy-két tizedet az autóból."

„Az Albert Park csodálatos hely, főleg, ha az idő is olyan szép, mint ma volt. Az biztos, hogy a Barcelonában tapasztalt gumihólyagosodást sikerült megszüntetnünk, így minden a megszokott rendben ment. Az autó gyorsabb, mint tavaly volt, ezért jobb érzés vezetni is.

Őrület, hogy a 11-es és 12-es kanyarban már fékezni sem kell, egészen elképesztő!"

– ujjongott Hamilton.

Bottas sokszor elfékezte magát, de az eredménylista 3. helye biztató a hétvégéreForrás: DPPI/dppi

Valtteri Bottasnak már nem alakult olyan simán a péntek, a finn pilótának az első tréningen a futóművel és a benzinfelvétellel is gondjai adódtak. Ennek ellenére úgy érzi, eredményes napot zárt.

„A második edzésen már sokkal jobb volt az autó, de még mindig nem hoztunk ki belőle mindent – értékelt Bottas, aki az FP2 elején kicsúszott a pályáról. – Köszönetet kell mondanom a csapatnak azért, hogy ilyen erősen kezdtük az idényt.

Ahogy vártuk, a Ferrari és a Red Bull nagyon közel van hozzánk, ezért holnap [a kvalifikáción] bármi megtörténhet.

Ha száraz lesz a verseny, rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk hozzá a mai hosszú etapokon. Látjuk, hogy mivel itt sokkal melegebb van és a pálya aszfaltja is más, mint Barcelonában volt, [az autón] sok minden másképp viselkedik. Ma sokat tanultunk, és továbbra is tanulni fogunk" – fogalmazott a háromszoros GP-győztes.

A világbajnok még mindig kisfiús örömmel lelkesedik, ha gyorsabb az új autója, mint az előző voltForrás: AFP/Paul Crock

A pilóták öbbségéhez hasonlóan Hamilton is esőre számít a hétvégén. „Úgy tudom, holnap és vasárnap is esni fog, ami

érdekes lesz, mert még nem vezettem az autót ezeken az esőgumikon"

– mondta a világbajnok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK