Társoldalunk:

A Halálos iramban zeneszerzője írta az F1 himnuszát

2018.03.21. 09:16

A sportág arculatának átalakítása jegyében az új logó után saját indulót kapott a Forma–1. A Liberty kedvcsináló videót is készített az idénynyitó Ausztrál Nagydíjhoz.

Folytatódik a Forma-1 arculati megújulása: a tavaly év végén bemutatott új logó után most egy új indulózenét (ha úgy tetszik, az F1 új himnuszát) prezentálta a Liberty Media. A 3 perces zenemű a filmbetéteiről ismert Brian Tyler alkotása, és hangulatában a mostanában divatos fantázia-kalandfilmeket idézi.

Tavaly az Abu-dzabi GP eredményhirdetésén mutatták be az F1 logójátForrás: DPPI/Florent Gooden

„Folyamatosan keressük azokat az új csapásokat, amelyek segítségével felfrissíthetjük a show [az F1] kinézetét és érzetét.

A zene hozzátartozik a sport által keltett emóciókhoz, ezért egy világszerte elismert tehetségű zeneszerzőt kértünk fel

az F1 új főcímzenéjének megalkotására" – áll a Liberty sajtóközleményében.

Brian Tyler korábbi munkái közé tartozik a Bosszúállók (Avengers) – Ultron kora és az Iron Man 3. főcímzenéje, valamint a Halálos iramban autós filmek több betétdala. A Liberty a YouTube-on és a legnépszerűbb zeneletöltő platformokon (Amazon, Apple Music) is elérhetővé tette az új főcímzenét.

A Liberty Media közben folytatja az F1-es nagydíjak látványos beharangozó videóinak készítését és terjesztését is. Ezekkel a kisfilmekkel elsősorban a fiatal korosztály figyelmének megragadása a cél, érzelmi kötődés kiváltása révén.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj kedvcsináló videója

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK