Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo a Mercedes mögé várja a Red Bullt

2018.03.21. 17:46

Daniel Ricciardo graffitizésben mérte össze a tudását a csapattársával, Verstappennel Melbourne belvárosában. Szerinte a Red Bull fél másodpercen belül lesz a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.

Graffitizéssel tette le a névjegyét (kezdetnek) Melbourne művésznegyedében, a Hosier Lane-en Daniel Ricciardo. Ő és csapattársa, Max Verstappen egy-egy szintén kidekorált Aston Martin DB11-ből pattant ki a Red Bull promóciós eseményén, és igyekeztek, hogy valami maradandót tegyenek hozzá a dél-ausztrál metropolisz utcaképéhez.

„Ismét bebizonyosodott, hogy tehetségtelen művész vagyok, de legalább megpróbáltam" – viccelődött Ricciardo. „Szerintem a srácok egész jó munkát végeztek, mielőtt hagyták, hogy tönkretegyem a művüket."

Az F1 hivatalos honlapja komolyabb dolgokról is faggatta a Red Bull 28 éves pilótáját az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt. Ricciardo úgy véli, az RB14 jól sikerült, ezért előkelő helyre várja magát és csapatát a hétvégén.

A festékszóróval nem bánik túl ügyesen - a Red Bull RB14-gyel annál inkább. Ricciardo a dobogóért fog hajtani Melbourne-benForrás: Red Bull/Clive Mason/Getty Images

„Ha csak a legjobb három csapatot vesszük, azt mondanám, hogy fél másodpercen belül leszünk. Tudom, ez visszafogottan hangzik, de

ha belegondolunk, hogy ez hat autót jelent 0,5 másodpercen belül, szerintem egészen jól néz ki. Remélem, ennél nagyobb hátrányba nem kerülünk."

A dobogó lehet a reális cél

„Nem tudom megmondani, hogy állunk a Ferrarihoz képest. Szerintem közel vagyunk – folytatta Ricciardo. – A Mercedes nem fedte fel az összes lapját a tesztelésen, és nem szeretném azt mondani, hogy esélytelenek vagyunk, mielőtt még egy métert megtettünk volna. De azt gondolom,

valódi tempóra a Mercedes még mindig a Ferrari és a Red Bull előtt tart.

Nem tudom, hogy mi közvetlenül mögöttük, vagy a Ferrari mögött jövünk-e."

Ricciardo és Verstappen stílusosan kiglancolt Aston Martin DB11-esekkel érkezettForrás: Red Bull/Clive Mason/Getty Images

A Red Bull a tervezetthez képest egy héttel előrébb hozta az RB14 befejezési dátumát, hogy a csapatnak elég ideje maradjon az ilyenkor szokásos műszaki hibák korrigálására.

Ricciardo szerint ez a fő oka annak, hogy ilyen jól állnak és a dobogóért küzdhetnek Melbourne-ben.

„Szeretném hinni, hogy ez a fő oka [a biztató szezonkezdésnek]. A csapat sokkal proaktívabban dolgozott idén, nem hagytunk mindent az utolsó pillanatra. Alaposabban felkészültünk Melbourne-re, mint a korábbi években. Ezt az előnyt szeretnénk kihasználni. Ha mindkét autóval sikerülne jó helyen célba érni, ami alatt a dobogót értem, az komoly üzenet lenne a Mercedesnek és a Ferrarinak.

Ricciardo szerint a Red Bull felkészültebben érkezett Ausztráliába, mint az előző évekbenForrás: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo hivatalosan még nem végzett a dobogón a hazai futamán, pedig már pezsgőzött Melbourne-ben. Első red bullos versenyén, 2014-ben másodikként ért célba, de a szabálytalan benzinátfolyás miatt utólag kizárták.