Vágólapra másolva!
Az eredeti tervek szerint a 2016-os világbajnok csak a német RTL nézőivel osztotta volna meg gondolatait a Forma–1 idei eseményeiről. De a Sky Sports is lecsapott Rosbergre, így a brit és az olasz tévénézők is élvezhetik az elemzéseit.

Amikor Niki Lauda tavaly Abu Dzabiban, az RTL élő adásában váratlanul bejelentette, hogy végleg leteszi a mikrofont, elindult a találgatás, vajon ki ad ezek után érdekes F1-es háttérinformációkat a nézőknek. Lauda jelképesen a mellette álló Nico Rosberg kezébe nyomta a sárga mikrofont és azt mondta: „Majd Nico!".

Laudának igaza lett: az RTL még januárban bejelentette, hogy a Mercedesszel 2016-ban a világbajnoki címig masírozó német, valamint a Toyota F1-es csapatával dobogós helyeket szerzett Timo Glock lesz 2018-ban Florian König moderátor partnere. Amikor kiderült, hogy Rosberg ott lesz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon,

az F1 nagy-britanniai és olaszországi közvetítési jogait birtokló Sky Sports is ajánlatot tett neki, amit a német elfogadott.

Rosberg tavaly az RTL szakértőjeként zárt az évet Abu Dzabiban, Melbourne-ben a német adó és a Sky Sports mikrofonjával nyithatja meg 2018-at Forrás: AFP/Picture-Alliance/Hoch Zwei

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Sky Sports F1-es csapatához. Habár egy mikrofon nem igazán ér fel azzal az izgalommal, amit egy versenyautó vezetése jelent, tavaly már belekóstolhattam [a szakkommentátori munkába] a Sky-osokkal és imádtam" – nyilatkozta Nico Rosberg. „Fantasztikus csatákra számítok 2018-ban.

Rosberg és Hamilton feszültségben vált el 2016 végén. Érdekes lesz megfigyelni, hogyan fogja értékelni a német volt csapattársa manővereit Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Rosberg a Sky Sports brit riportercsapatához csatlakozik majd Melbourne-ben (illetve később Monacóban is), ami Simon Lazenby műsorvezető mellett korábbi F1-es pilótákból, Martin Brundle-ból, Damon Hillből, Johnny Herbertből és Paul di Restából áll.

Rosberg videóüzenetben köszöntötte a Sky Sports F1 nézőit

A brit sportcsatorna szakkommentátoraként dolgozó Martin Brundle köszöntötte Rosberget a szakmai csapatban.

Az elemzéseit a legelvakultabb F1-rajongók és az alkalmi nézők egyaránt élvezni fogják. Jó srácnak tartom, öröm lesz vele dolgozni."