Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen a Red Bull új Vettel-projektjeként tekint magára

2018.03.17. 10:31

A fiatal holland szerint a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko olyan sikerszériát akar elérni vele, mint az évtized elején Vettellel. A rekordokat nem hajszolja úgy, mint a német.

A Red Bullt az évtized elején emelte a nagy csapatok közé a ma már a Ferrarinál versenyző Sebastian Vettel, aki 2010 és 2013 között négyszer nyerte meg a pontversenyt. Az örökébe először a nem túl sikeresnek bizonyuló Danyiil Kvjat lépett, akit 2016 tavaszán Max Verstappen váltott, és a holland már három győzelemmel jelezte: készen állna a vb-címért harcolni, ha az autója egy szinten lenne a mezőny legerősebbjeivel.

Verstappen azt mondja, egyik felettese, Helmut Marko őt tekinti az új aranytojást tojó tyúknak. "Én vagyok az új projektje, velem akarja megismételni Vettel történetét a világbajnoki címekkel" – nyilatkozta az Auto Bildnek. Elődje csúcsait azonban nem feltétlenül akarja felülírni.

Verstappen és Vettel talán már idén összecsaphat a vb-címért, ha a Mercedes nem lép el a Red Bulltól és a Ferraritól"Forrás: AFP/Pedro Pardo "

Tudom, hogy Sebastian nagyon odafigyel a rekordjaira. Én is szívesen megdöntenék néhányat, de nem minden áron. Valamikor világbajnok akarok lenni, ez a legfontosabb."

Ennek érdekében muszáj kivonnia magát a balhékból, amikben eddig elég gyakran érintett volt, de tudja, hogy egy világbajnoki küzdelemben a "Mindent vagy semmit!" hozzáállás ritkán vezet eredményre.

Természetesen kevesebb kockázatot vállalnék, mert ebben az esetben egy második hely közelebb visz a végső célhoz, mint egy kiesés – mondta Verstappen. – Tavaly mindig előrébb akartam jutni, ha lehetett, mivel semmi vesztenivalóm sem volt."

Azt azért nem érdemes készpénznek venni, hogy megfelelő technikai arzenál esetén a Red Bulltól csak Verstappen szállhat harcba a vb-címért, hiszen Daniel Ricciardo eddig nem volt alárendelt szerepben. Ugyanakkor míg Verstappen 2020-ig aláírt a csapathoz, az ausztrál pilóta még vacillál, hol folytassa az idei szezont követően.

Helmut Marko nemrég elárulta, megállapodtak vele egy dátumban, ameddig el kell dönteniük, hogy 2019-ben is egy fedél alatt maradnak-e vagy sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK