Wolff: Nem packázhatunk a Ferrari elnökével

Forma-1, Sergio Marchionne, Genfi Autószalon
Sergio Marchionne (R), Chief Executive Officer of Fiat Chrysler Automobiles NV, looks on at the Ferrari booth on March 6, 2018 during a press day ahead of the Geneva International Motor Show in Geneva. The show opens to the public on March 8 and runs through March 18. / AFP PHOTO / HAROLD CUNNINGHAM
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke figyelmeztet: Sergio Marchionne nem blöfföl, amikor a Ferrari kivonulásával fenyegetőzik, szerinte ezt a döntést könnyedén, szívfájdalom nélkül meghozza, ha szükséges.

A következő nagy új szabálycsomag érkezése 2021-ben várható a Forma-1-ben. Ebben már a Liberty keze is benne lesz, az F1 új tulajdonosának jövőképével azonban nem teljesen értenek egyet a csapatok, főleg a Ferrari zúgolódik.

Az elnökük, Sergio Marchionne hangsúlyozta: ha a csapat a saját értékeit szem előtt tartva vállalhatatlannak érzi a feltételeket, kivonulnak a sportágból.

A rivális Mercedest irányító Toto Wolff szerint ez nem üres fenyegetés.

"Ne provokálják Sergio Marchionnét – nyilatkozta. – Átlátja, mire van szükség az F1-ben ahhoz, hogy a Ferrari részt vegyen benne, és nem blöfföl. Ha nem látja az értékeket, kiszáll, méghozzá könnyedén, fájdalom nélkül. Szóval nem érdemes packázni vele."

Sergio Marchionnénak nem szokása blöffölni, állítja Toto Wolff Forrás: AFP/Harold Cunningham

A maranellóiaknak nem tetszik, hogy elveszíthetik kiváltságaikat, például a szabályok bevezetésével szembeni vétójogot vagy az extra jogdíjbevételeket, ahogy az sincs ínyükre, hogy a műszaki előírásokkal (a festést leszámítva) szinte megkülönböztethetetlenné tehetik az autókat és a motorokat.

Bernie Ecclestone-hoz hasonlóan Toto Wolff is úgy véli, inkább a Libertynek érdeke a kompromisszum, mert nekik több a vesztenivalójuk.

– jelentette ki.

A Ferrari hozzáállása ugyanakkor zavar más csapatokat; a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyenesen "zsarolásnak" nevezte a viselkedésüket, amit helytelennek tart.