Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff: Nem packázhatunk a Ferrari elnökével

2018.03.16. 09:15

A Mercedes csapatfőnöke figyelmeztet: Sergio Marchionne nem blöfföl, amikor a Ferrari kivonulásával fenyegetőzik, szerinte ezt a döntést könnyedén, szívfájdalom nélkül meghozza, ha szükséges.

A következő nagy új szabálycsomag érkezése 2021-ben várható a Forma-1-ben. Ebben már a Liberty keze is benne lesz, az F1 új tulajdonosának jövőképével azonban nem teljesen értenek egyet a csapatok, főleg a Ferrari zúgolódik.

Az elnökük, Sergio Marchionne hangsúlyozta: ha a csapat a saját értékeit szem előtt tartva vállalhatatlannak érzi a feltételeket, kivonulnak a sportágból. A rivális Mercedest irányító Toto Wolff szerint ez nem üres fenyegetés.

"Ne provokálják Sergio Marchionnét – nyilatkozta. – Átlátja, mire van szükség az F1-ben ahhoz, hogy a Ferrari részt vegyen benne, és nem blöfföl. Ha nem látja az értékeket, kiszáll, méghozzá könnyedén, fájdalom nélkül. Szóval nem érdemes packázni vele."

Sergio Marchionnénak nem szokása blöffölni, állítja Toto WolffForrás: AFP/Harold Cunningham

A maranellóiaknak nem tetszik, hogy elveszíthetik kiváltságaikat, például a szabályok bevezetésével szembeni vétójogot vagy az extra jogdíjbevételeket, ahogy az sincs ínyükre, hogy a műszaki előírásokkal (a festést leszámítva) szinte megkülönböztethetetlenné tehetik az autókat és a motorokat.

Bernie Ecclestone-hoz hasonlóan Toto Wolff is úgy véli, inkább a Libertynek érdeke a kompromisszum, mert nekik több a vesztenivalójuk. Azt hiszem, az F1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint fordítva" – jelentette ki.

A Ferrari hozzáállása ugyanakkor zavar más csapatokat; a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyenesen "zsarolásnak" nevezte a viselkedésüket, amit helytelennek tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK