Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton meglepetést vár a Red Bulltól Melbourne-ben

2018.03.15. 09:15

Az Ausztrál GP-re érkező fejlesztési csomagjuk miatt a Red Bull léphet elő a Mercedes legfőbb kihívójává, véli Lewis Hamilton. A világbajnok szerint gyakran fog változni az erősorrend az élmezőnyben.

A Mercedeshez hasonlóan a Red Bull sem a tempóra, sokkal inkább a tartósságra hajtott az előszezoni tesztek második hetében, Barcelonában. Daniel Ricciardo a tesztelés alatt utalt arra, hogy csapata egy új fejlesztési csomaggal készül Melbourne-re, ezért a világbajnok csapatnál többen – köztük Lewis Hamilton is – úgy vélik, hogy a Ferrarit megelőzve a Red Bull léphet elő az Ezüstnyilak első számú ellenfelévé a szezon elején.

Ricciardo a Red Bull új aero-csomagjától reméli, hogy a dobogóért csatázhat Melbourne-benForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„Izgalmasnak ígérkezik a szezon, tavaly ugyanis eleinte nagy volt a különbség a csapatok között, ami idővel csökkent.

Az idén viszont nagyon közel vagyunk, de utolérjük egymást, aztán valamelyikünk elhúz, aztán megint utolérjük egymást, ahogy az autók fejlődnek"

– elemezte a helyzetet Hamilton a csapat főszponzora, a Petronas szerdai rendezvényén.

Hamilton közvetlenül a Mercedes mögött - vagy talán egy hajszállal előtte - "látja" a Red Bullt az új szezon elejénForrás: NurPhoto/Joan Valls

„Ugyanis nem egyszerre vetjük be a fejlesztéseinket. Szerintem a Red Bull elő fog állni valamivel [egy fejlesztési csomaggal] az első futamra, amire kíváncsi leszek. Jelenleg talán a Red Bullnak van a leggyorsabb autója.

Úgy hallottam, hogy 2 és 4 tizedmásodperc közötti javulást remélnek ettől [körönként]."

A világbajnok arra is kitért, hogy mire alapozza a várakozásait. „Ők egy kicsit eltérő felfogást követnek [mint a Mercedes], az autójuk mindig nagy leszorítóerőt termel. Ez mindig is így volt, de

ez a felfogás nem mindenhol működik, például a hosszú egyenesekkel rendelkező pályákon [sem]. Viszont nagyon gyorsak a kanyarokban.

Ezek az előnyös tulajdonságok egész évben váltakozni fognak" – véli Hamilton.

Hamilton körönként 2-4 tizedmásodperces javulást jósol a Red Bullnak Melbourne-benForrás: AFP/Justin Tallis

„Maximálisan megbízom a csapatomban, csak azt mondom, hogy szoros lesz [a küzdelem]" – tette hozzá a világbajnok.

Csapattársa, Valtteri Bottas ugyanakkor nem becsüli alul a Ferrarit sem. „Szerintem mindkét csapat [a Red Bull és a Ferrari is] erősnek tűnik. Minden a szezon eleji fejlesztéseken fog múlni, de nem becsülném alá egyiküket sem. Úgy érzem, ez a három csapat fog csatázni egymással, legalábbis az év elején" – mondta a Mercedes finn pilótája.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK