Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo már „látja” a Mercedest, de a Ferrarit nem

2018.03.08. 07:00

Daniel Ricciardo nemcsak a leggyorsabb volt a szerdai teszten, de 165 körével az egyik legszorgalmasabb is. Az ausztrál szerint a Mercedes egy kicsivel a Red Bull előtt jár, a Ferrari helyzetét azonban egyelőre nem tudja felmérni.

Rendesen kitett magáért Daniel Ricciardo a barcelonai tesztelés hatodik napján. A Red Bull ausztrálja 1:18,047 perccel új nem hivatalos körrekordot futott a Circuit de Catalunyán, emellett 165 kört tett meg. Ez két okból is elismerésre méltó teljesítmény. Egyrészt, mert a Mercedes Hamiltonnal és Bottasszal jutott el 172 fordulóig, másrészt, mert

Ricciardo a hétvége óta megfázással küszködik, szerdán betegen vezette az RB14-est.

„Jó kis nap volt, de túléltem!" – idézte a fáradt ausztrált a Red Bull sajtóközleménye. „Nagyon optimista menetrendet tűztünk ki magunk elé, de minden feladatot sikerült elvégeznünk, elégedett vagyok. Persze, hogy segítettek a hiperlágy gumik [a körrekord elérésében], de a teszt indulásakor módosítottunk ezt-azt az autón, amitől érezhetően jobb lett.

Ricciardo szerdai pályacsúcsának értékét növeli, hogy betegen érte elForrás: Red Bull Racing

"Ahogy telt az idő, egyre inkább megbíztam a kocsiban és ebben a pálya fokozódó tapadása is segített. Szerettem volna lemenni a köridőmmel 1:18 alá, de majd a versenyen!" – viccelődött Ricciardo.

A tesztet követő sajtótájékoztatón arról is megkérdezték, vajon lát-e esélyt arra, hogy a Red Bull dobogón végezzen az Ausztrál Nagydíjon. „Egy ilyen nap után azt mondanám, hogy közel vagyunk hozzá" – felelte Ricciardo a RACER-nek.

A Mercedes még valamivel előttünk jár, a Ferrarit viszont egyelőre nem tudom hová tenni. Elég erős a tempónk, úgy vélem, az idén sokkal közelebb leszünk hozzájuk, mint tavaly voltunk." Érthető Ricciardo óvatossága, a Ferrari ugyanis eddig még nem próbálta ki a Pirelli két leglágyabb (és leggyorsabb) keverékét.

Ricciardo szerint az RB14 egyensúlya rendben van, kigyorsítás alatt stabil az autóForrás: DPPI/Florent Gooden

A 28 éves perthi pilóta az RB14 viselkedéséről is ejtett néhány szót. „Úgy érzem, az autó balansza hasonlít a tavalyihoz,

sikerült még jobbá tennünk az erősségeit, például a kigyorsítás alatti stabilitást. Az utolsó szektorban otthagytam egytizedet, amivel lemehettem volna 1:18 alá,

de az autó elég jól működik. A Mercedes még mindig a legerősebb, ha minden egyforma lenne [technikailag], még mindig ők volnának előnyben, de nem olyan nagyban [mint tavaly]. Eddig jól állunk" – jelentette ki Daniel Ricciardo.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK