Társoldalunk:

Kiürül a martinis üveg a Williamsnél

2018.02.28. 11:00

Felsőbb szintű döntés miatt a Martini nem hosszabbítja meg az idén lejáró szponzori megállapodást a csapattal.

A Williams öt szezon után, az idei év végén búcsút int a mezőny egyik legszebb autófestésének, mert főszponzoruk, a Martini nem hosszabbítja meg az együttműködést. Az Autosport információja szerint a cég hajlott volna a folytatása felé (ugyanakkor más csapatokkal is tárgyaltak), de tulajdonosa, a Bacardi csoport stratégiai okokból elzárta az F1-es pénzcsapot.

"A Bacardi Group közölte velünk, hogy a szerződésünk év végi lejárata után teljesen kilépnek a Formula-1-ből – mondta Claire Williams a brit szaklapnak. – Több márkájukat is reklámozniuk kell, és a stratégiai prioritásaik időnként változnak."

Már csak idén lesznek rajta a Martini matricái a Williams autójánForrás: LAT Images/Glenn Dunbar

Az istálló helyettes főnöknője azt állította, hogy a Williams helyzete "pénzügyileg stabil."Ezt többek között a két pilótájuktól érkező szponzori pénzek biztosíthatják, de az év elején megállapodást kötöttek az adatvédelmi megoldásokat kínáló Acronis technológiai vállalatal is.

Az Autosport úgy tudja, azok a pletykák teljesen megalapozatlan voltak, melyek szerint az alkoholt gyártó Martininél rossz szemmel nézték a 25 év alatti versenyzők indítását partnerüknél, és hogy ez ártott a kapcsolatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK