Kiürül a martinis üveg a Williamsnél

Forma-1, Szergej Szirotkin, Williams
Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Monday 26 February 2018. Sergey Sirotkin, Williams FW41 Mercedes. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1 ref: Digital Image _X4I4759
Vágólapra másolva!
Felsőbb szintű döntés miatt a Martini nem hosszabbítja meg az idén lejáró szponzori megállapodást a csapattal.

A Williams öt szezon után, az idei év végén búcsút int a mezőny egyik legszebb autófestésének, mert főszponzoruk, a Martini nem hosszabbítja meg az együttműködést. Az Autosport információja szerint a cég hajlott volna a folytatása felé (ugyanakkor más csapatokkal is tárgyaltak), de tulajdonosa, a Bacardi csoport stratégiai okokból elzárta az F1-es pénzcsapot.

"A Bacardi Group közölte velünk, hogy a szerződésünk év végi lejárata után teljesen kilépnek a Formula-1-ből – mondta Claire Williams a brit szaklapnak. –

Már csak idén lesznek rajta a Martini matricái a Williams autóján Forrás: LAT Images/Glenn Dunbar

Az istálló helyettes főnöknője azt állította, hogy

a Williams helyzete "pénzügyileg stabil."

Ezt többek között a két pilótájuktól érkező szponzori pénzek biztosíthatják, de az év elején megállapodást kötöttek az adatvédelmi megoldásokat kínáló Acronis technológiai vállalatal is.

Az Autosport úgy tudja, azok a pletykák teljesen megalapozatlan voltak, melyek szerint az alkoholt gyártó Martininél rossz szemmel nézték a 25 év alatti versenyzők indítását partnerüknél, és hogy ez ártott a kapcsolatnak.