Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája szerint az autóbemutatókon egyik ellenfelük sem rukkolt elő olyan technikai megoldással, ami miatt aggódniuk kellene.

Az élcsapatok már bemutatták az idei versenyautóikat, melyek egyelőre csak kevésbé feltűnő részletekben változtak tavaly óta, nem jelent meg olyan technikai megoldás rajtuk, ami ijesztő fegyvernek tűnik.

Egyesek attól tartanak, hogy

ha a Mercedes kikúrálja a tavaly időnként felbukkanó hiányosságait, még nagyobb előnyre tesznek szert,

Sebastian Vettel szerint azonban a Ferrarinak jelenleg nem kell aggódnia amiatt, hogy leszakadna a nagy vetélytárstól.

A Ferrari SF-71H bemutatója Forrás: Calloalbanese

"A Mercedes marad az etalon, de nem hiszem, hogy mi csak statiszták leszünk – nyilatkozta. – Amikor más csapatok bemutatják az autójukat, megkérdezzük a saját tervezőink véleményét róluk. Ugyanakkor nehéz pontos következtetéseket levonni, mert sokat lehet manipulálni a közzétett fotók minőségével és az autók beállításéval rajtuk. Nekem csak a tesztek során lesznek meg az első benyomásaim."

A Renault például, amely a vb-címért való küzdelmet csak évek múlva érzi reálisnak, bevallottan nem olyan formában mutatta be az autóját, mint amivel a jövő héten kezdődő tesztidőszaknak nekivágnak.

"A bemutatott autónk tényleg csak azt a célt szolgálta, hogy megmutassuk a festést. A legtöbb csapathoz hasonlóan a lehető legtovább folytatjuk a fejlesztést, és a bemutatott autó nem ugyanolyan, mint amit a teszteken használni fogunk, Melbourne-ig [az idény első versenyéig] pedig még többet fogunk változtatni rajta" – ismerte el a Renault sportigazgatója, Cyril Abiteboul az Autosportnak.