Társoldalunk:

Nyugalom, a Honda nem égette le a Toro Rosso gyárát

2018.02.15. 11:28

Az olasz csapat tréfás közleményben tájékoztatott az új motorjuk első beindításáról, ami sikeresen lezajlott. Átesett a műveleten a Renault is.

Másfél hét múlva megkezdődik az F1 tesztidőszaka. A Ferrari és a Mercedes néhány napja már sikeresen beindította új V6-osát a próbapadon, szerdán pedig teljesítette a műveletet a másik két gyártó, a Renault és a Honda is.

Így kelt életre a Renault erőforrás a gyári istállónál

Nagyobb izgalom valószínűleg a Toro Rossónál volt, amely a McLaren helyére lépve az éveken át problémákkal sújtott Honda új partnere lett. Az olasz csapat poénkodva tájékoztatott a sikeres eseményről, megnyugtatva azokat, akik aggódtak a motor első beindítása miatt.

„Az első kísérletre beindult” – jelentették ki a sajtóiroda által publikált interjúban, és egy izmos emojit is beraktak a mondat mögé. A (nem komolyan) feltett kérdésekre válaszolva közölték, hogy nem robbant fel a motor, és a gyár sem égett le. „A gyár tökéletes állapotban van, köszönet az aggodalomért!” – tették hozzá.

A műveletről közzétettek egy videót is, de a hangmintához rendelt képen még a tavalyi erőforrás látható, hiszen nem akarták műhelytitkokkal ellátni az ellenfeleket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK