Vágólapra másolva!
Mindenki mást megelőzve szerdán a Haas mutatta be az első 2018-as F1-es versenyautót. A csapat szerint a VF-18 a tavalyi modell finomított változata, aminek legfeltűnőbb újdonsága a glória.

Beharangozás nélkül, mindenkit meglepve mutatta be szerdán idei versenyautóját a Haas F1 Team. A Ferrari V6-os turbó-hibrid erőforrásával és erőátvitelével felszerelt autón a legszembetűnőbb változás a glória megjelenése, a motorburkolaton látható

„cápauszony" alapján azonban arra lehet következtetni, hogy a képeken látható autó egy 2017/2018-as hibrid modell.

A Haas VF-18 színezése az amerikai gárda első évét, 2016-ot idézi Forrás: Haas F1 Team

„Az autó fejlesztése során a legnagyobb feladatot a glória integrálása jelentette a mérnökök számára – jelentette ki Günther Steiner csapatfőnök. – Az aerodinamikai szakembereink sokat tanulmányozták [a szerkezetet], de a tervezőknek sem volt könnyű dolguk, hogy a glória kibírja az előírt nyomásértékeket a töréstesztek során."

Steiner azt is elmondta, hogy mivel a szabályok csak kis mértékben változtak, a VF-18 a tavalyi autó finomított változata.

– mondta a csapatfőnök.

A Haas VF-18 elölnézetből. Természetes fénynél, a teszteken látványosabb lesz a glória is Forrás: Haas F1 Team

Gene Haas csapattulajdonos már korábban bejelentette, hogy ambiciózus céljaik vannak idén, fél másodperc körülire akarják ledolgozni a Ferrarihoz mért hátrányukat. „Számos dolgot felszámoltunk a gyenge pontjaink közül. Azokra a területekre fókuszáltunk, amelyek hozzásegíthetnek bennünket ahhoz, hogy egy kiszámítható autónk legyen, amivel csökkenthetjük a lemaradásunkat a legjobb csapatokhoz képest" – idézi az elnököt a Haas F1 sajtóközleménye.

A Haas VF-18 felülnézetből Forrás: Haas F1 Team

A Haas F1-es autóit idén is Romain Grosjean és Kevin Magnussen vezetheti, a csapat tesztpilótája az amerikai Santino Ferrucci lesz.