Társoldalunk:
Hírlevél

Így dübörög a Ferrari 2018-as motorja

2018.02.10. 15:09

Néhány nappal a Mercedes után a Ferrari is megosztott egy videót arról, ahogy első alkalommal beindítják az idei erőforrásukat.

A 2018-as szezon közeledtének egyik jele, hogy a csapatok egyre több információt fednek fel az új autóikkal kapcsolatban. Bár az autók leleplezésére még kicsit várni kell, a héten a két legnagyobb istálló, a Mercedes és

a Ferrari is közzétett egy rövid videót a 2018-as motorjának beindításáról.

Maranellóban péntek este keltették életre a vadonatúj erőforrást, amelyet először indítottak be a 2018-as autójukban. Az eseményen az összes szakember jelen volt, akik az elmúlt hónapokban a Ferrari legújabb hibrid turbómotorjának megépítésén fáradoztak. A Motorsport.com információ szerint a 063-as kódjelű erőforrás első beindítása problémamentes volt, minden a tervek szerint zajlott.

A Ferrarinál remélik, hogy az idei motorjukkal még közelebb tudnak kerülni a MercedeshezForrás: AFP/Andrej Isakovic

Az istálló két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen nem volt jelen a motor első beindításánál, de nemrég mindketten ellátogattak a Ferrari maranellói gyárába: a minden év elején szükséges üléspróbát végezték el az új autó debütálása előtt. A Ferrari egyébként a Mercedesszel egy napon, február 22-én mutatja meg az új autóját a nagyvilágnak egy online bemutató keretein belül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK