Mindenkinél Hamilton volt a legjobb, de ki lett a 2. helyezett?

Forma-1, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen, Belga Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Belgium, #7 Kimi Raikkonen (FIN, Scuderia Ferrari), #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), #77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas F1 Team), #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing), 27.08.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Nem meglepetés, hogy a nemzetközi szaksajtó tavaly Lewis Hamiltont választotta a mezőny legjobb pilótájának, de a 2-3. helyen a vártnál kevesebb helyen szerepelt Sebastian Vettel neve.

Két hónap elteltével szinte már a történelem homályába vész az előző F1-es szezon, ami sokáig Sebastian Vettel és Lewis Hamilton csatáját hozta. A Mercedes és a brit pilóta nyáron kapta össze magát, majd a szünet után a Ferrari és Vettel hibáit is kihasználva végül simán megnyerte a világbajnokságot.

Hamilton ezzel Vettel és Alain Prost mellett beléphetett a négyszeres világbajnokok klubjába, ráadásul kivívta a csapatfőnökök elismerését is, hiszen magasan őt választották a legjobb versenyzőnek a tavalyi mezőnyben. Ezzel a nemzetközi szaksajtó is egyetért, hiszen az F1 Fanatic által összeállított listán nem volt olyan szerkesztőség, ahol ne Hamiltont értékelték volna a legtöbbre.

Hamiltont mindenki a legjobbnak tartja, de a kihívójáról megoszlanak a vélemények Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Az újságírók nagyrészt Max Verstappen teljesítményének megítélésében is egyetértettek a csapatfőnökökkel, hiszen a listán szereplő 10 szerkesztőségből 7-nél úgy vélték, hogy a holland pilóta volt a 2. legjobb versenyző tavaly, mindössze 3 gondolta úgy, hogy ez a helyezés a világbajnoki 2. pozíciót elérő Vettelt illeti meg. Ebből 2 ráadásul az Auto Motor und Sport és a Red Bull portálja volt.

Lényeges az eltérés Fernando Alonso megítélése terén,

hiszen a csapatfőnökök – gyaníthatóan a McLaren kivételével – nagyon lepontozták Alonsót, pedig az ellenfelei igen nagyra tartják a kétszeres világbajnokot és az újságírók is a 3-4. helyen szerepeltették őt, mindössze a brit Guardian tette őt a gyanúsan gyenge, 9. helyre. Daniel Ricciardo általában a 4-5. helyen szerepelt, Valtteri Bottas csak a Guardiannél és a Red Bullnál fért be a legjobb 5 közé.

Már számolni kell Verstappennel Forrás: Red Bull Content Pool

Érdekesség, hogy 9 szerkesztőség közül (a Red Bull és James Allen csak a legjobb 5 pilótát jelölte meg) 7-ben Esteban Ocon jobban szerepelt Sergio Péreznél a Force India versenyzőpárosánál, Ocon az Expressnél egészen a 3. helyig jutott, de James Allennél is befért a legjobb 5 közé. Kimi Räikkönen 8-ból csak 2 szerkesztőségnél jutott be a legjobb 10 közé, a legjobb 5-ben pedig sehol sem szerepelt.

Noha tavaly sok műszaki hibával küzdött, Verstappen két futamgyőzelmet is elért,

ráadásul Hamilton is többször dicsérte ifjú ellenfelét, aki meghosszabbította a szerződését a Red Bullnál. Hamilton már most a legjobbak között tartja számon Verstappent, aki az előző szezonokhoz képest kissé nyugodtabban vezet, de fiatal korának megfelelően sikerre éhes és várhatóan még hosszú évek állnak előtte az F1-ben.