Társoldalunk:
Hírlevél

A Senna-film producere a McLarennel forgatott új sorozatot

2018.01.11. 16:15

A nagysikerű, Ayrton Sennáról szóló dokumentumfilm producere is részt vett egy új minisorozat elkészítésében, ami a McLaren tavalyi, küzdelmes szezonjáról szól.

Az F1 és a filmipar hosszú évtizedek óta keresi a lehetőséget az együttműködésekre, de néhány üdítő kivételtől eltekintve a játékfilmek általában megbuktak, a dokumentumfilmek terén viszont egyre több ígéretes alkotás születik. Ezek között is a legnagyobb figyelmet az Ayrton Senna életét feldolgozó, kissé részrehajló, de mindenképpen izgalmas alkotás kapta.

A Senna-film producere, Manish Pandey azóta sem fordított hátat az F1 világának és részt vett egy új minisorozat elkészítésében, ami a McLaren tavalyi, küzdelmes szezonját dolgozza fel négy epizódon keresztül. A „Grand Prix Driver” című sorozatot papíron a McLaren ügyvezetője, Zak Brown rendezte és a filmsztár, Michael Douglas a narrátora.

Reflektorfényben a McLarenForrás: McLaren

A sorozat megrendelője az Amazon, ami „példátlan hozzáférést” ígér a McLaren csapatához a filmek révén. Az első epizód 2018. február 9-től tekinthető meg az előfizetéses Amazon Prime szolgáltatáson, ami Magyarországon is elérhető már, de a felületen az előzetest egyelőre nem lehet lejátszani.

A Grand Prix Driver elkalauzolja a nézőket [Stoffel] Vandoorne első néhány hónapjához a McLaren-Hondánál, a fárasztó edzésekre, a nagyon várt 2017-es autó bemutatójára és a barcelonai tesztekre  

– ígéri az Amazon. – A Prime előfizetők láthatják, hogy a csapat milyen kihívásokkal szembesül, beleértve ritka betekintést [Fernando] Alonso küzdelmét a harmadik világbajnoki címért, a McLaren új ügyvezetője, Zak Brown hajszáját a szponzorok után ebben a költséges sportban, és az autó építésének folyamatát, köztük a Honda motor beépítését, amit még egy csapat sem engedett meg.”

Ez viszonylag rövid időn belül már a második dokumentumfilm, amit a McLarennel kapcsolatban készítettek, az előző az alapító, Bruce McLaren pályafutását mutatta be. Tavaly a Williams is jelentkezett egy izgalmas alkotással, ami Sir Frank Williams felesége, Ginny Williams könyve alapján jött létre.

A Mercedes tavaly a rajongók segítségét kérte,

és az Olasz Nagydíj előtt rendhagyó riportsorozatot forgattak a YouTube-csatornájukra az előkészületekről. Nem kerülték el a forgatócsoportok a Ferrarit sem, tavaly „Race to Immortality” („Versengés a halhatatlanság felé”) címmel Peter Collins és Mike Hawthorn pályafutását elevenítették fel és Enzo Ferrari is többször megjelent a filmben.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK